ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0036
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 123 93 142
Enerji kJ 515 389 596
Su g 72,75 70,56 73,54
Kül g 1,14 1,04 1,23
Protein g 19,21 18,07 20,46
Azot g 3,07 2,89 3,27
Yağ, toplam g 5,13 1,51 7,79
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 117 80 145
Demir, Fe mg 1,47 1,22 1,65
Fosfor, P mg 140 106 180
Kalsiyum, Ca mg 6 4 7
Magnezyum, Mg mg 21 19 24
Potasyum, K mg 357 312 399
Sodyum, Na mg 47 32 58
Çinko, Zn mg 2,73 2,38 3,51
Selenyum, Se µg 9,8 6,1 15,1
Tiamin mg 0,084 0,062 0,100
Riboflavin mg 0,187 0,164 0,210
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,190 9,587 14,002
Niasin mg 6,321 5,631 8,452
B-6 vitamini, toplam mg 0,356 0,314 0,399
B-12 vitamini µg 1,93 1,32 2,90
A vitamini RE 7 4 12
Retinol µg 7 4 12
D vitamini, IU IU 6 0 24
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,6
K-2 vitamini µg 8,6 0,0 24,6
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,540 0,849 3,771
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,846 0,466 2,756
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,104 0,049 0,141
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,002 0,000 0,007
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,004 0,000 0,011
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,005 0,000 0,010
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,145 0,064 0,201
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,017 0,013 0,028
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,416 0,461 2,234
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,040 0,017 0,083
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,890 0,273 1,484
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,007 0,000 0,017
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,005 0,000 0,011
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,008 0,000 0,017
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,029 0,000 0,044
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,133 0,020 0,215
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,664 0,436 2,476
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,005 0,000 0,021
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,015 0,000 0,029
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,096 0,049 0,127
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,008 0,000 0,017
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 65 32 106
Triptofan mg 292 234 333
Treonin mg 956 116 1240
Izolosin mg 735 652 855
Lösin mg 1417 1233 1532
Lizin mg 2222 1961 2588
Metiyonin mg 447 413 489
Sistin mg 313 225 378
Fenilalanin mg 758 681 850
Tirozin mg 685 631 784
Valin mg 786 720 911
Arjinin mg 805 732 849
Histidin mg 781 630 1180
Alanin mg 1201 1102 1398
Aspartik asit mg 1615 1305 1769
Glutamik asit mg 2792 2600 2945
Glisin mg 1008 884 1105
Prolin mg 1007 812 1133
Serin mg 1003 907 1102
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.