ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0037
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 156 121 171
Enerji kJ 654 505 716
Su g 70,23 68,65 72,66
Kül g 1,07 0,93 1,18
Protein g 19,56 18,18 21,07
Azot g 3,13 2,91 3,37
Yağ, toplam g 8,68 4,87 10,93
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 134 103 173
Demir, Fe mg 1,53 1,33 1,73
Fosfor, P mg 158 99 244
Kalsiyum, Ca mg 6 4 8
Magnezyum, Mg mg 22 16 26
Potasyum, K mg 367 255 439
Sodyum, Na mg 53 41 69
Çinko, Zn mg 3,79 3,16 4,36
Selenyum, Se µg 10,7 5,1 19,2
Tiamin mg 0,068 0,052 0,078
Riboflavin mg 0,166 0,152 0,189
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,395 9,500 11,168
Niasin mg 6,108 4,537 6,818
B-6 vitamini, toplam mg 0,337 0,292 0,403
B-12 vitamini µg 1,58 0,60 2,28
A vitamini RE 9 5 12
Retinol µg 9 5 12
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 8,3 0,0 17,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,438 0,056 6,064
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,802 0,000 3,677
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,105 0,000 0,234
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,005 0,000 0,009
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,006 0,004 0,008
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,015 0,005 0,052
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,255 0,000 0,349
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,029 0,000 0,055
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,463 0,000 3,303
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,091 0,000 0,150
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,549 0,000 2,432
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,018 0,000 0,030
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,007 0,000 0,025
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,052 0,000 0,084
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,209 0,000 0,307
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,505 0,000 3,293
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,005 0,000 0,028
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,031 0,000 0,062
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,085 0,000 0,194
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,020 0,000 0,041
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 59 36 77
Triptofan mg 257 214 318
Treonin mg 1149 1064 1234
Izolosin mg 716 671 759
Lösin mg 1441 1289 1623
Lizin mg 1717 1215 2265
Metiyonin mg 501 471 539
Sistin mg 307 256 355
Fenilalanin mg 746 635 832
Tirozin mg 662 631 689
Valin mg 768 688 831
Arjinin mg 628 471 809
Histidin mg 855 452 1548
Alanin mg 1262 1081 1414
Aspartik asit mg 1668 1267 1920
Glutamik asit mg 2854 2441 3233
Glisin mg 1065 985 1168
Prolin mg 1087 890 1315
Serin mg 1030 955 1125
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.