ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0038
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 162 141 185
Enerji kJ 680 590 773
Su g 69,17 68,22 70,02
Kül g 0,96 0,91 1,05
Protein g 21,13 18,65 23,42
Azot g 3,38 2,98 3,75
Yağ, toplam g 8,65 5,26 12,25
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 93 70 104
Demir, Fe mg 0,52 0,37 0,60
Fosfor, P mg 220 195 253
Kalsiyum, Ca mg 7 5 9
Magnezyum, Mg mg 25 21 27
Potasyum, K mg 366 316 394
Sodyum, Na mg 37 28 42
Çinko, Zn mg 4,75 1,30 14,72
Selenyum, Se µg 16,6 6,7 21,6
Tiamin mg 0,082 0,055 0,114
Riboflavin mg 0,124 0,112 0,152
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 13,070 12,284 13,605
Niasin mg 8,894 8,781 9,029
B-6 vitamini, toplam mg 0,282 0,165 0,407
B-12 vitamini µg 7,60 6,45 8,45
A vitamini RE 21 13 29
Retinol µg 21 13 29
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 0,9 0,0 2,1
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,824 1,806 3,861
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,682 2,164 5,218
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,595 0,900 2,366
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,004 0,000 0,007
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,002 0,000 0,005
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,013 0,009 0,017
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,054 0,043 0,066
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,009 0,005 0,012
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,057 1,269 2,873
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,019 0,012 0,024
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,614 0,425 0,805
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,015 0,011 0,020
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,007 0,002 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,031 0,019 0,042
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,012 0,006 0,017
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,353 0,184 0,545
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,292 1,962 4,613
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,025 0,012 0,043
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,476 0,828 2,196
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,119 0,072 0,170
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 43 28 68
Triptofan mg 251 201 286
Treonin mg 1385 870 1873
Izolosin mg 1110 906 1327
Lösin mg 1750 1422 2078
Lizin mg 2262 1935 2519
Metiyonin mg 508 399 630
Sistin mg 188 178 199
Fenilalanin mg 814 738 912
Tirozin mg 803 712 898
Valin mg 1004 852 1151
Arjinin mg 592 505 675
Histidin mg 922 697 1180
Alanin mg 1271 965 1516
Aspartik asit mg 1945 1765 2180
Glutamik asit mg 3206 3026 3364
Glisin mg 1140 905 1363
Prolin mg 907 655 1144
Serin mg 923 859 982
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.