ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0016
Bilimsel isim :
Alosa spp.
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 205 78 348
Enerji kJ 857 325 1456
Su g 64,62 54,37 75,20
Kül g 1,40 1,10 1,86
Protein g 16,13 14,00 19,31
Azot g 2,58 2,24 3,09
Yağ, toplam g 16,40 6,71 32,45
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 236 154 432
Demir, Fe mg 1,16 0,88 1,64
Fosfor, P mg 234 195 357
Kalsiyum, Ca mg 64 19 176
Magnezyum, Mg mg 31 23 46
Potasyum, K mg 358 308 415
Sodyum, Na mg 95 62 173
Çinko, Zn mg 1,03 0,49 2,38
Iyot, I µg 31,24 24,76 46,56
Selenyum, Se µg 21,8 16,8 27,1
Tiamin mg 0,058 0,034 0,106
Riboflavin mg 0,136 0,078 0,191
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,487 4,443 9,594
Niasin mg 4,395 2,827 5,670
B-6 vitamini, toplam mg 0,161 0,099 0,227
B-12 vitamini µg 6,89 4,14 8,55
A vitamini RE 9 4 14
Retinol µg 9 4 14
D vitamini, IU IU 702 231 1869
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 17,6 5,8 46,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,889 0,000 8,995
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,055 0,000 8,820
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 4,234 0,000 9,357
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,653 0,028 1,481
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,036 0,012 0,061
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,789 0,116 5,838
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,130 0,003 0,283
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,467 0,028 0,844
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,193 0,009 0,409
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,045 0,002 0,079
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,071 0,000 0,193
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,712 0,021 1,492
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,367 0,147 6,375
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,371 0,022 0,721
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,054 0,002 0,131
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,007 0,000 0,021
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,053 0,002 0,099
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,452 0,073 1,230
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,495 0,016 1,095
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,216 0,006 0,564
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,117 0,004 0,307
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,816 0,045 1,615
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 2,667 0,066 5,137
Kolesterol mg 51 34 70
Triptofan mg 186 97 235
Treonin mg 793 459 1145
Izolosin mg 734 449 1061
Lösin mg 1270 780 1828
Lizin mg 2143 1226 3104
Metiyonin mg 494 253 1020
Sistin mg 139 85 193
Fenilalanin mg 668 403 980
Tirozin mg 552 303 811
Valin mg 766 472 1104
Arjinin mg 440 257 605
Histidin mg 574 309 822
Alanin mg 1012 639 1465
Aspartik asit mg 1450 913 2069
Glutamik asit mg 2253 1434 3183
Glisin mg 807 504 1103
Prolin mg 699 367 1488
Serin mg 759 472 1044
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.