ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0002
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7410
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 104 87 121
Enerji kJ 433 365 505
Su g 77,85 76,91 78,60
Kül g 1,01 0,93 1,11
Protein g 16,72 13,10 19,84
Azot g 2,67 2,10 3,17
Yağ, toplam g 4,07 1,81 7,59
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1145 324 4776
Demir, Fe mg 8,28 4,92 15,13
Fosfor, P mg 258 187 329
Kalsiyum, Ca mg 8 1 20
Magnezyum, Mg mg 14 12 16
Potasyum, K mg 271 207 328
Sodyum, Na mg 458 130 1910
Çinko, Zn mg 1,91 1,55 2,37
Selenyum, Se µg 21,9 15,6 33,2
Tiamin mg 0,126 0,074 0,231
Riboflavin mg 0,365 0,325 0,449
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,311 6,552 7,724
Niasin mg 4,124 3,966 4,285
B-6 vitamini, toplam mg 0,048 0,025 0,081
B-12 vitamini µg 2,73 1,93 3,40
A vitamini RE 6 2 10
Retinol µg 6 2 10
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 0,9 0,0 1,9
Yağ asitleri, toplam doymuş g 0,845 0,000 2,324
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,784 0,000 1,986
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,056 0,000 0,101
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,004 0,000 0,013
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,001 0,000 0,006
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,086 0,032 0,136
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,007 0,000 0,027
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,812 0,492 1,295
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,020 0,000 0,079
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,333 0,057 1,103
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,005 0,000 0,019
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,002 0,000 0,010
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,008 0,000 0,022
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,126 0,767 1,986
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,039 0,000 0,157
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,001 0,000 0,004
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,064 0,037 0,081
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,018 0,013 0,034
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,002 0,000 0,010
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 377 285 429
Triptofan mg 191 136 219
Treonin mg 880 551 1244
Izolosin mg 603 442 829
Lösin mg 1634 1326 1910
Lizin mg 516 253 869
Metiyonin mg 283 192 371
Sistin mg 116 81 191
Fenilalanin mg 1005 847 1334
Tirozin mg 656 574 824
Valin mg 946 725 1147
Arjinin mg 169 102 229
Histidin mg 357 189 494
Alanin mg 1288 956 1893
Aspartik asit mg 991 505 1661
Glutamik asit mg 1376 796 2497
Glisin mg 2131 1761 2525
Prolin mg 1991 1667 2367
Serin mg 742 476 1008
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.