ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0003
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,5610
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 120 102 131
Enerji kJ 503 425 547
Su g 79,52 78,65 80,31
Kül g 0,26 0,06 1,21
Protein g 12,05 9,25 16,57
Azot g 1,93 1,48 2,65
Yağ, toplam g 8,00 3,93 10,26
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 371 289 433
Demir, Fe mg 1,32 1,08 1,54
Fosfor, P mg 346 273 404
Kalsiyum, Ca mg 5 1 16
Magnezyum, Mg mg 13 11 15
Potasyum, K mg 302 258 344
Sodyum, Na mg 148 116 173
Çinko, Zn mg 1,05 0,94 1,41
Selenyum, Se µg 15,5 10,9 19,3
Tiamin mg 0,101 0,058 0,135
Riboflavin mg 0,185 0,157 0,225
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,572 3,849 5,245
Niasin mg 3,079 2,551 3,602
B-6 vitamini, toplam mg 0,232 0,193 0,295
B-12 vitamini µg 3,65 2,98 4,31
A vitamini RE 1 0 3
Retinol µg 1 0 3
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 2,7 1,6 3,6
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,996 0,777 2,624
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,950 0,713 2,733
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,385 0,255 0,572
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,001 0,001
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,001 0,001 0,001
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,004 0,004 0,004
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,043 0,013 0,064
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,010 0,003 0,018
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,969 0,380 1,368
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,026 0,000 0,038
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,912 0,351 1,181
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,013 0,007 0,021
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,049 0,003 0,129
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,025 0,000 0,050
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,032 0,010 0,047
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,624 0,673 2,132
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,090 0,000 0,198
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,174 0,030 0,320
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,078 0,000 0,145
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,067 0,019 0,249
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,214 0,000 0,349
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,124 0,000 0,190
Kolesterol mg 2165 1884 2571
Triptofan mg 90 73 99
Treonin mg 503 321 812
Izolosin mg 240 160 400
Lösin mg 668 432 1087
Lizin mg 1138 382 2217
Metiyonin mg 125 84 198
Sistin mg 113 86 138
Fenilalanin mg 427 275 708
Tirozin mg 320 198 516
Valin mg 261 81 499
Arjinin mg 102 52 203
Histidin mg 304 167 558
Alanin mg 579 336 854
Aspartik asit mg 1358 841 2199
Glutamik asit mg 1584 991 2574
Glisin mg 471 306 769
Prolin mg 472 265 700
Serin mg 667 435 1137
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.