ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0005
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7470
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 125 110 149
Enerji kJ 521 458 622
Su g 76,60 74,22 78,05
Kül g 0,96 0,84 1,08
Protein g 15,15 14,02 16,81
Azot g 2,42 2,24 2,69
Yağ, toplam g 7,10 5,54 9,69
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 481 333 643
Demir, Fe mg 5,79 2,41 12,63
Fosfor, P mg 273 188 357
Kalsiyum, Ca mg 7 1 16
Magnezyum, Mg mg 23 17 35
Potasyum, K mg 265 216 320
Sodyum, Na mg 192 133 257
Çinko, Zn mg 2,11 1,46 2,82
Selenyum, Se µg 155,3 48,9 293,7
Tiamin mg 0,378 0,338 0,414
Riboflavin mg 1,645 1,424 1,913
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,568 10,349 13,368
Niasin mg 7,814 7,219 8,840
B-6 vitamini, toplam mg 0,380 0,297 0,426
B-12 vitamini µg 25,19 8,82 39,58
A vitamini RE 74 58 103
Retinol µg 74 58 103
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 3,7 2,4 4,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,218 0,000 4,823
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,141 0,000 2,422
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,121 0,000 0,272
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,007 0,003 0,012
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,008 0,006 0,013
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,183 0,145 0,259
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,046 0,031 0,058
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,473 1,059 2,085
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,084 0,054 0,118
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,502 0,899 2,225
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,022 0,012 0,030
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,013 0,003 0,023
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,037 0,031 0,048
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,072 0,056 0,106
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,543 1,223 2,225
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,069 0,000 0,207
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,022 0,004 0,042
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,138 0,078 0,220
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,034 0,011 0,055
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,004 0,000 0,010
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,005 0,000 0,011
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 300 252 327
Triptofan mg 225 188 272
Treonin mg 936 710 1234
Izolosin mg 606 442 747
Lösin mg 1566 1371 1937
Lizin mg 631 529 747
Metiyonin mg 378 333 485
Sistin mg 196 148 248
Fenilalanin mg 936 723 1273
Tirozin mg 684 535 964
Valin mg 739 615 912
Arjinin mg 141 72 213
Histidin mg 443 360 616
Alanin mg 1076 862 1230
Aspartik asit mg 1156 856 1397
Glutamik asit mg 1648 1420 2168
Glisin mg 1312 1202 1698
Prolin mg 1283 1101 1757
Serin mg 825 722 1061
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.