ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0007
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 104 95 109
Enerji kJ 436 397 457
Su g 77,49 76,94 78,13
Kül g 1,34 1,21 1,48
Protein g 17,10 15,35 18,22
Azot g 2,74 2,46 2,91
Yağ, toplam g 3,98 2,71 5,21
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 196 131 249
Demir, Fe mg 19,03 1,82 47,15
Fosfor, P mg 278 217 349
Kalsiyum, Ca mg 3 1 6
Magnezyum, Mg mg 17 15 18
Potasyum, K mg 347 242 420
Sodyum, Na mg 78 53 99
Çinko, Zn mg 2,24 1,89 3,29
Selenyum, Se µg 27,7 13,0 60,7
Tiamin mg 0,172 0,121 0,215
Riboflavin mg 0,290 0,153 0,348
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 10,981 10,689 11,269
Niasin mg 8,299 8,150 8,503
B-6 vitamini, toplam mg 0,089 0,075 0,102
B-12 vitamini µg 2,58 0,80 4,70
A vitamini RE 8 6 12
Retinol µg 8 6 12
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 0,3 0,0 1,9
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,261 1,771 2,578
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,134 0,333 2,171
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,142 0,103 0,186
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,067 0,067 0,067
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,067 0,067 0,067
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,104 0,089 0,142
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,017 0,000 0,029
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,964 0,827 1,152
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,047 0,000 0,065
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,108 0,787 1,255
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,004 0,000 0,008
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,009 0,000 0,015
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,030 0,000 0,053
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,058 0,311 2,171
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,069 0,000 0,121
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,003 0,000 0,007
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,096 0,065 0,142
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,010 0,000 0,020
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,042 0,000 0,070
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 392 293 539
Triptofan mg 161 151 171
Treonin mg 842 789 891
Izolosin mg 836 689 936
Lösin mg 1857 1430 2174
Lizin mg 635 446 911
Metiyonin mg 416 357 472
Sistin mg 114 96 143
Fenilalanin mg 1022 833 1129
Tirozin mg 661 548 713
Valin mg 1174 969 1326
Arjinin mg 174 110 226
Histidin mg 372 115 762
Alanin mg 1297 1021 1531
Aspartik asit mg 1319 964 1941
Glutamik asit mg 2032 1625 2739
Glisin mg 1239 957 1512
Prolin mg 1280 934 1635
Serin mg 751 674 893
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.