ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0008
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 135 114 157
Enerji kJ 566 478 658
Su g 72,59 71,85 73,42
Kül g 1,16 0,98 1,33
Protein g 19,84 17,14 25,00
Azot g 3,17 2,74 4,00
Yağ, toplam g 6,22 2,07 9,86
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 221 169 303
Demir, Fe mg 1,95 1,61 2,44
Fosfor, P mg 185 140 268
Kalsiyum, Ca mg 4 1 7
Magnezyum, Mg mg 17 15 22
Potasyum, K mg 280 224 367
Sodyum, Na mg 88 68 121
Çinko, Zn mg 3,24 2,40 4,55
Selenyum, Se µg 12,9 6,7 26,4
Tiamin mg 0,123 0,102 0,137
Riboflavin mg 0,283 0,231 0,334
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,499 6,703 8,798
Niasin mg 4,630 4,371 5,546
B-6 vitamini, toplam mg 0,138 0,073 0,167
B-12 vitamini µg 7,61 4,98 10,78
A vitamini RE 6 3 10
Retinol µg 6 3 10
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 3,5 1,2 5,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,836 0,683 4,781
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,271 0,867 3,667
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,200 0,081 0,307
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,004 0,004 0,004
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,004 0,004 0,004
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,006 0,003 0,010
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,191 0,056 0,327
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,048 0,017 0,072
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,393 0,255 2,327
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,080 0,028 0,131
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,100 0,337 1,861
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,028 0,007 0,054
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,053 0,016 0,077
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,132 0,048 0,193
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,950 0,753 3,085
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,158 0,000 0,294
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,016 0,004 0,043
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,177 0,065 0,277
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,018 0,008 0,030
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,006 0,000 0,013
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 86 64 113
Triptofan mg 172 140 195
Treonin mg 1029 872 1379
Izolosin mg 723 455 1010
Lösin mg 1666 1403 2100
Lizin mg 1214 333 2526
Metiyonin mg 445 318 542
Sistin mg 134 76 184
Fenilalanin mg 1013 807 1257
Tirozin mg 813 516 1066
Valin mg 745 526 1024
Arjinin mg 427 291 517
Histidin mg 554 410 834
Alanin mg 1104 788 1532
Aspartik asit mg 1481 731 2463
Glutamik asit mg 2133 1064 3318
Glisin mg 1870 1329 2353
Prolin mg 1689 1080 2683
Serin mg 1016 898 1370
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.