ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0009
Bilimsel isim :
Rumen ve Retikulum
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 108 83 126
Enerji kJ 453 348 527
Su g 80,23 79,13 82,25
Kül g 0,42 0,22 0,51
Protein g 12,75 10,86 14,28
Azot g 2,04 1,74 2,29
Yağ, toplam g 6,36 3,19 9,14
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 107 59 163
Demir, Fe mg 0,61 0,50 0,77
Fosfor, P mg 82 25 124
Kalsiyum, Ca mg 33 8 86
Magnezyum, Mg mg 13 7 21
Potasyum, K mg 56 8 98
Sodyum, Na mg 43 24 65
Çinko, Zn mg 1,76 1,16 2,56
Selenyum, Se µg 11,6 3,2 20,5
Tiamin mg 0,015 0,013 0,017
Riboflavin mg 0,112 0,072 0,156
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,359 6,107 6,798
Niasin mg 4,166 4,037 4,328
B-6 vitamini, toplam mg 0,053 0,025 0,080
B-12 vitamini µg 1,72 1,14 2,30
A vitamini RE 5 3 9
Retinol µg 5 3 9
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 5,4 2,0 10,4
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,263 0,990 4,812
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,091 1,080 3,138
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,154 0,079 0,269
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,001 0,002
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,003 0,002 0,006
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,004 0,002 0,006
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,161 0,046 0,236
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,040 0,010 0,062
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,403 0,417 2,150
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,100 0,043 0,138
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,537 0,470 2,209
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,015 0,005 0,021
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,004 0,003 0,006
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,000 0,004
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,037 0,008 0,062
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,094 0,037 0,148
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,908 1,023 2,754
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,040 0,000 0,162
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,025 0,009 0,037
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,135 0,071 0,239
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,015 0,005 0,022
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,004 0,000 0,013
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 105 64 143
Triptofan mg 132 121 148
Treonin mg 465 326 558
Izolosin mg 348 256 556
Lösin mg 777 583 1092
Lizin mg 1035 495 1737
Metiyonin mg 144 93 193
Sistin mg 137 77 188
Fenilalanin mg 446 361 559
Tirozin mg 321 263 383
Valin mg 410 295 633
Arjinin mg 352 56 725
Histidin mg 209 158 251
Alanin mg 948 731 1141
Aspartik asit mg 915 359 1288
Glutamik asit mg 1491 921 1786
Glisin mg 1712 1118 2411
Prolin mg 1113 895 1295
Serin mg 596 395 747
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.