ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0010
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7890
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 100 95 111
Enerji kJ 417 397 464
Su g 77,91 77,19 78,72
Kül g 1,01 0,93 1,21
Protein g 18,29 17,12 19,38
Azot g 2,93 2,74 3,10
Yağ, toplam g 2,96 2,19 4,70
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 232 190 280
Demir, Fe mg 3,92 2,45 4,68
Fosfor, P mg 226 171 289
Kalsiyum, Ca mg 3 1 5
Magnezyum, Mg mg 22 19 25
Potasyum, K mg 295 256 348
Sodyum, Na mg 93 76 112
Çinko, Zn mg 1,64 1,32 1,85
Selenyum, Se µg 21,7 10,3 50,3
Tiamin mg 0,427 0,285 0,560
Riboflavin mg 0,852 0,747 0,950
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 12,182 11,858 12,477
Niasin mg 8,609 8,323 8,902
B-6 vitamini, toplam mg 0,312 0,259 0,398
B-12 vitamini µg 7,35 3,15 14,20
A vitamini RE 3 0 8
Retinol µg 3 0 8
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,286 0,754 1,939
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,810 0,487 1,453
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,126 0,048 0,322
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,008 0,002 0,013
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,055 0,038 0,086
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,015 0,011 0,020
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,498 0,270 0,836
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,040 0,027 0,071
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,667 0,365 0,917
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,006 0,000 0,009
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,007 0,000 0,014
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,011 0,007 0,015
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,019 0,012 0,037
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,719 0,402 1,283
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,056 0,000 0,111
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,006 0,002 0,013
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,112 0,034 0,304
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,011 0,003 0,018
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,001 0,000 0,003
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,002 0,000 0,008
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 99 76 114
Triptofan mg 214 210 220
Treonin mg 1231 931 1596
Izolosin mg 516 469 562
Lösin mg 1666 1449 1795
Lizin mg 1461 923 2034
Metiyonin mg 275 224 439
Sistin mg 176 111 211
Fenilalanin mg 840 654 1028
Tirozin mg 677 573 762
Valin mg 560 405 623
Arjinin mg 359 154 445
Histidin mg 479 366 561
Alanin mg 1240 1037 1465
Aspartik asit mg 1571 1116 1833
Glutamik asit mg 2527 2113 2920
Glisin mg 976 887 1101
Prolin mg 963 883 1090
Serin mg 971 880 1113
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.