ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0011
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,7410
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 141 127 147
Enerji kJ 592 533 615
Su g 70,99 70,16 72,26
Kül g 1,14 1,06 1,19
Protein g 21,39 20,22 22,93
Azot g 3,42 3,24 3,67
Yağ, toplam g 6,20 4,74 7,20
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 189 147 223
Demir, Fe mg 4,50 3,17 6,21
Fosfor, P mg 396 296 457
Kalsiyum, Ca mg 3 1 6
Magnezyum, Mg mg 19 16 22
Potasyum, K mg 812 304 3021
Sodyum, Na mg 76 59 89
Çinko, Zn mg 6,52 3,17 13,08
Selenyum, Se µg 53,3 24,4 146,8
Tiamin mg 0,210 0,140 0,255
Riboflavin mg 2,676 1,433 3,427
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 13,248 12,204 15,829
Niasin mg 7,443 6,410 8,837
B-6 vitamini, toplam mg 0,856 0,717 1,062
B-12 vitamini µg 133,52 96,30 160,70
A vitamini RE 4982 1691 12124
Retinol µg 4982 1691 12124
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
K-2 vitamini µg 0,6 0,0 2,1
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,682 1,542 3,393
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,400 0,048 2,684
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,467 0,095 1,689
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,240 0,006 0,473
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,007 0,000 0,013
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,011 0,010 0,011
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,155 0,136 0,218
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,022 0,000 0,041
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,320 1,145 1,701
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,059 0,000 0,103
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,038 0,110 1,773
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,007 0,000 0,014
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,008 0,000 0,023
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,028 0,000 0,055
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,319 0,000 2,684
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,512 0,000 1,537
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,012 0,000 0,048
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,406 0,095 1,645
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,014 0,000 0,043
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,004 0,000 0,010
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,042 0,000 0,084
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 217 172 285
Triptofan mg 348 309 419
Treonin mg 1126 1033 1211
Izolosin mg 1226 962 1525
Lösin mg 2332 1180 3196
Lizin mg 1025 562 1548
Metiyonin mg 513 261 764
Sistin mg 289 231 423
Fenilalanin mg 1504 1235 1831
Tirozin mg 960 779 1178
Valin mg 1453 1166 1753
Arjinin mg 465 303 641
Histidin mg 701 522 869
Alanin mg 1397 1020 1838
Aspartik asit mg 1683 1314 2153
Glutamik asit mg 1976 1750 2169
Glisin mg 1503 1057 2091
Prolin mg 1630 927 2558
Serin mg 1022 941 1086
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.