ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0043
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 392 210 432
Enerji kJ 1638 877 1809
Su g 77,63 76,02 78,32
Kül g 0,48 0,40 0,59
Protein g 7,66 6,13 10,50
Azot g 1,23 0,98 1,68
Yağ, toplam g 40,11 18,63 45,10
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 70 40 102
Demir, Fe mg 0,48 0,22 0,74
Fosfor, P mg 74 31 120
Kalsiyum, Ca mg 3 1 10
Magnezyum, Mg mg 6 3 8
Potasyum, K mg 68 33 103
Sodyum, Na mg 28 16 41
Çinko, Zn mg 0,57 0,25 1,04
Selenyum, Se µg 8,2 2,9 22,2
Tiamin mg 0,062 0,032 0,134
Riboflavin mg 0,150 0,098 0,241
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,962 0,305 2,553
Niasin mg 1,391 1,177 1,594
B-6 vitamini, toplam mg 0,207 0,055 0,359
B-12 vitamini µg 3,54 2,84 4,34
A vitamini RE 6 3 14
Retinol µg 6 3 14
D vitamini, IU IU 8 0 33
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,8
K-2 vitamini µg 4,2 2,5 6,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 11,253 0,000 25,122
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 8,205 0,000 19,983
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,654 0,000 1,832
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,004 0,000 0,008
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,071 0,061 0,081
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,090 0,077 0,101
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 1,463 1,297 1,618
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,291 0,264 0,307
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 10,514 9,836 11,623
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,876 0,503 1,270
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 9,106 5,493 12,365
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,032 0,000 0,095
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,045 0,017 0,069
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,016 0,000 0,041
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,382 0,089 0,880
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,964 0,405 1,966
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 14,806 13,401 16,861
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,257 0,166 0,330
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,123 0,576 1,739
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,185 0,093 0,235
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 204 204 204
Triptofan mg 48 18 77
Treonin mg 194 109 416
Izolosin mg 167 102 349
Lösin mg 327 190 597
Lizin mg 330 166 761
Metiyonin mg 104 43 179
Sistin mg 50 38 72
Fenilalanin mg 159 100 289
Tirozin mg 120 73 236
Valin mg 203 124 440
Arjinin mg 31 11 65
Histidin mg 151 40 519
Alanin mg 409 185 650
Aspartik asit mg 282 173 510
Glutamik asit mg 574 342 1158
Glisin mg 517 292 992
Prolin mg 388 180 649
Serin mg 189 101 448
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.