ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0068
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 95 95 95
Enerji kJ 398 398 398
Su g 82,58 82,58 82,58
Kül g 0,99 0,99 0,99
Protein g 6,19 6,19 6,19
Azot g 0,97 0,97 0,97
Yağ, toplam g 5,90 5,90 5,90
Karbonhidrat g 4,34 4,34 4,34
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 2,44 2,44 2,44
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 87 87 87
Demir, Fe mg 0,04 0,04 0,04
Fosfor, P mg 170 170 170
Kalsiyum, Ca mg 214 214 214
Magnezyum, Mg mg 15 15 15
Potasyum, K mg 121 121 121
Sodyum, Na mg 35 35 35
Çinko, Zn mg 0,43 0,43 0,43
Selenyum, Se µg 2,4 2,4 2,4
Tiamin mg 0,189 0,189 0,189
Riboflavin mg 0,613 0,613 0,613
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,392 1,392 1,392
Niasin mg 0,118 0,118 0,118
B-6 vitamini, toplam mg 0,042 0,042 0,042
B-12 vitamini µg 0,90 0,90 0,90
A vitamini RE 85 85 85
Retinol µg 85 85 85
E vitamini α-TE 0,15 0,15 0,15
E vitamini, IU IU 0,22 0,22 0,22
Alfa-tokoferol mg 0,15 0,15 0,15
K-2 vitamini µg 2,2 2,2 2,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,769 4,769 4,769
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,992 0,992 0,992
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,112 0,112 0,112
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,024 0,024 0,024
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,048 0,048 0,048
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,027 0,027 0,027
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,067 0,067 0,067
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,102 0,102 0,102
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,414 0,414 0,414
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,042 0,042 0,042
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,228 2,228 2,228
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,032 0,032 0,032
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,759 1,759 1,759
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,024 0,024 0,024
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,025 0,025 0,025
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,756 0,756 0,756
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,158 0,158 0,158
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,053 0,053 0,053
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,060 0,060 0,060
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,052 0,052 0,052
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 76 76 76
Treonin mg 492 492 492
Izolosin mg 252 252 252
Lösin mg 549 549 549
Lizin mg 450 450 450
Metiyonin mg 161 161 161
Sistin mg 45 45 45
Fenilalanin mg 288 288 288
Tirozin mg 281 281 281
Valin mg 307 307 307
Arjinin mg 137 137 137
Histidin mg 171 171 171
Alanin mg 497 497 497
Aspartik asit mg 230 230 230
Glutamik asit mg 978 978 978
Glisin mg 109 109 109
Prolin mg 188 188 188
Serin mg 204 204 204
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.