ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.01.0017
Bilimsel isim :
Belone belone (Linnaeus, 1761)
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 125 105 144
Enerji kJ 524 440 602
Su g 73,10 70,40 76,58
Kül g 1,44 1,29 1,64
Protein g 20,24 19,63 20,69
Azot g 3,24 3,14 3,31
Yağ, toplam g 4,93 2,97 6,78
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 239 224 265
Demir, Fe mg 0,64 0,35 0,80
Fosfor, P mg 245 185 288
Kalsiyum, Ca mg 82 63 117
Magnezyum, Mg mg 39 29 54
Potasyum, K mg 359 300 455
Sodyum, Na mg 96 89 106
Çinko, Zn mg 1,87 1,53 2,09
Iyot, I µg 16,37 8,67 25,28
Selenyum, Se µg 20,8 14,1 30,2
Tiamin mg 0,065 0,054 0,075
Riboflavin mg 0,073 0,060 0,100
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 14,493 12,828 15,659
Niasin mg 9,020 7,683 9,858
B-6 vitamini, toplam mg 0,237 0,192 0,307
B-12 vitamini µg 3,44 2,77 4,04
A vitamini RE 33 21 44
Retinol µg 33 21 44
D vitamini, IU IU 231 172 295
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 5,8 4,3 7,4
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,315 0,757 1,978
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,332 0,712 1,939
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,470 0,870 2,144
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,184 0,109 0,259
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,022 0,003 0,050
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,815 0,481 1,194
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,033 0,002 0,060
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,152 0,072 0,265
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,059 0,034 0,094
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,021 0,006 0,072
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,029 0,000 0,049
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,327 0,186 0,509
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,834 0,416 1,238
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,122 0,073 0,157
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,023 0,007 0,072
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,002
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,025 0,012 0,048
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,135 0,088 0,190
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,042 0,028 0,064
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,044 0,011 0,074
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,043 0,019 0,065
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,223 0,121 0,313
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,983 0,552 1,517
Kolesterol mg 85 74 102
Triptofan mg 328 293 349
Treonin mg 1367 1086 1634
Izolosin mg 754 643 876
Lösin mg 1494 1238 1664
Lizin mg 2151 1934 2525
Metiyonin mg 601 517 656
Sistin mg 155 138 173
Fenilalanin mg 790 632 881
Tirozin mg 613 533 757
Valin mg 775 659 892
Arjinin mg 1490 1065 1773
Histidin mg 974 495 1380
Alanin mg 488 418 565
Aspartik asit mg 2012 1603 2441
Glutamik asit mg 2612 2211 3133
Glisin mg 1064 672 1380
Prolin mg 814 554 1017
Serin mg 1079 842 1196
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.