ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
03.01.0004
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9160
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 149 107 189
Enerji kJ 622 449 793
Su g 70,54 68,98 72,24
Kül g 1,09 0,97 1,19
Protein g 20,81 18,07 23,34
Azot g 3,33 2,89 3,73
Yağ, toplam g 7,27 3,55 10,81
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 123 109 134
Demir, Fe mg 1,49 1,45 1,61
Fosfor, P mg 153 107 256
Kalsiyum, Ca mg 6 4 8
Magnezyum, Mg mg 21 20 23
Potasyum, K mg 364 335 415
Sodyum, Na mg 49 44 54
Çinko, Zn mg 3,20 2,42 4,23
Selenyum, Se µg 9,2 4,9 14,7
Tiamin mg 0,103 0,057 0,148
Riboflavin mg 0,197 0,185 0,204
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 11,346 7,988 13,634
Niasin mg 6,873 3,293 9,520
B-6 vitamini, toplam mg 0,388 0,333 0,501
Folat, gıda µg 8 6 10
B-12 vitamini µg 2,09 1,34 3,26
A vitamini RE 9 4 17
Retinol µg 9 4 17
D vitamini, IU IU 9 0 36
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,9
K-2 vitamini µg 11,5 0,0 26,9
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,779 1,827 6,069
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,810 1,428 3,789
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,116 0,060 0,176
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,001 0,000 0,006
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,004 0,000 0,008
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,006 0,000 0,016
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,201 0,093 0,373
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,043 0,021 0,080
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,982 0,999 3,074
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,100 0,052 0,165
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,426 0,655 2,360
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,013 0,007 0,026
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,002 0,000 0,006
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,001 0,000 0,005
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,035 0,004 0,078
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,162 0,084 0,205
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,594 1,319 3,508
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,020 0,007 0,056
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,096 0,047 0,157
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,020 0,011 0,047
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 48 36 65
Triptofan mg 268 214 333
Treonin mg 1276 830 1914
Izolosin mg 785 619 996
Lösin mg 1530 1364 1935
Lizin mg 1589 1059 2069
Metiyonin mg 583 397 865
Sistin mg 251 205 296
Fenilalanin mg 793 645 963
Tirozin mg 736 585 1017
Valin mg 794 686 940
Arjinin mg 601 308 839
Histidin mg 1082 853 1236
Alanin mg 1435 1120 1908
Aspartik asit mg 1489 1334 1649
Glutamik asit mg 2888 2555 3171
Glisin mg 1224 832 1779
Prolin mg 1262 1062 1789
Serin mg 920 783 1093
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.