ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0091
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 334 334 334
Enerji kJ 1398 1398 1398
Su g 42,44 42,44 42,44
Kül g 4,44 4,44 4,44
Protein g 19,59 19,59 19,59
Azot g 3,07 3,07 3,07
Yağ, toplam g 24,32 24,32 24,32
Karbonhidrat g 9,21 9,21 9,21
Tuz mg 1225 1225 1225
Demir, Fe mg 0,19 0,19 0,19
Fosfor, P mg 225 225 225
Kalsiyum, Ca mg 333 333 333
Magnezyum, Mg mg 15 15 15
Potasyum, K mg 43 43 43
Sodyum, Na mg 490 490 490
Çinko, Zn mg 1,32 1,32 1,32
Selenyum, Se µg 15,6 15,6 15,6
Tiamin mg 0,047 0,047 0,047
Riboflavin mg 0,568 0,568 0,568
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,424 4,424 4,424
Niasin mg 0,203 0,203 0,203
B-6 vitamini, toplam mg 0,047 0,047 0,047
B-12 vitamini µg 1,13 1,13 1,13
A vitamini RE 216 216 216
Retinol µg 216 216 216
D vitamini, IU IU 46 46 46
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,1 1,1 1,1
E vitamini α-TE 1,03 1,03 1,03
E vitamini, IU IU 1,53 1,53 1,53
Alfa-tokoferol mg 1,03 1,03 1,03
Yağ asitleri, toplam doymuş g 14,004 14,004 14,004
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 8,082 8,082 8,082
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,854 0,854 0,854
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,645 0,645 0,645
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,546 0,546 0,546
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,379 0,379 0,379
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,944 0,944 0,944
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 2,743 2,743 2,743
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 6,627 6,627 6,627
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,075 2,075 2,075
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,044 0,044 0,044
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,049 0,049 0,049
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,668 0,668 0,668
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 7,365 7,365 7,365
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,784 0,784 0,784
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,069 0,069 0,069
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 253 253 253
Treonin mg 976 976 976
Izolosin mg 1007 1007 1007
Lösin mg 2193 2193 2193
Lizin mg 2540 2540 2540
Metiyonin mg 503 503 503
Sistin mg 79 79 79
Fenilalanin mg 1208 1208 1208
Tirozin mg 1219 1219 1219
Valin mg 1225 1225 1225
Arjinin mg 398 398 398
Histidin mg 467 467 467
Alanin mg 852 852 852
Aspartik asit mg 523 523 523
Glutamik asit mg 1960 1960 1960
Glisin mg 477 477 477
Prolin mg 2475 2475 2475
Serin mg 1010 1010 1010
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.