ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0120
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Langual Code
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 309 309 309
Enerji kJ 1293 1293 1293
Su g 50,23 50,23 50,23
Kül g 3,62 3,62 3,62
Protein g 18,22 18,22 18,22
Azot g 2,86 2,86 2,86
Yağ, toplam g 24,88 24,88 24,88
Karbonhidrat g 3,05 3,05 3,05
Tuz mg 3040 3040 3040
Demir, Fe mg 0,67 0,67 0,67
Fosfor, P mg 250 250 250
Kalsiyum, Ca mg 481 481 481
Magnezyum, Mg mg 19 19 19
Potasyum, K mg 76 76 76
Sodyum, Na mg 1216 1216 1216
Çinko, Zn mg 2,19 2,19 2,19
Selenyum, Se µg 10,6 10,6 10,6
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,730 2,730 2,730
B-12 vitamini µg 1,13 1,13 1,13
A vitamini RE 107 107 107
Retinol µg 107 107 107
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 0,58 0,58 0,58
E vitamini, IU IU 0,87 0,87 0,87
Alfa-tokoferol mg 0,58 0,58 0,58
K-2 vitamini µg 2,5 2,5 2,5
Yağ asitleri, toplam doymuş g 15,272 15,272 15,272
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 7,774 7,774 7,774
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,267 1,267 1,267
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,654 0,654 0,654
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,477 0,477 0,477
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,304 0,304 0,304
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,725 0,725 0,725
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 3,050 3,050 3,050
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,392 7,392 7,392
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,620 2,620 2,620
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,051 0,051 0,051
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,049 0,049 0,049
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,637 0,637 0,637
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 7,088 7,088 7,088
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,189 1,189 1,189
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,078 0,078 0,078
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 164 164 164
Treonin mg 653 653 653
Izolosin mg 843 843 843
Lösin mg 1720 1720 1720
Lizin mg 2188 2188 2188
Metiyonin mg 590 590 590
Sistin mg 206 206 206
Fenilalanin mg 945 945 945
Tirozin mg 1030 1030 1030
Valin mg 1111 1111 1111
Arjinin mg 182 182 182
Histidin mg 358 358 358
Alanin mg 550 550 550
Aspartik asit mg 686 686 686
Glutamik asit mg 3184 3184 3184
Glisin mg 364 364 364
Prolin mg 1914 1914 1914
Serin mg 757 757 757
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.