ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0096
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 122 122 122
Enerji kJ 512 512 512
Su g 79,35 79,35 79,35
Kül g 1,00 1,00 1,00
Protein g 6,06 6,06 6,06
Azot g 0,95 0,95 0,95
Yağ, toplam g 8,76 8,76 8,76
Karbonhidrat g 4,83 4,83 4,83
Laktoz g 0,73 0,73 0,73
Tuz mg 101 101 101
Demir, Fe mg 0,05 0,05 0,05
Fosfor, P mg 191 191 191
Kalsiyum, Ca mg 249 249 249
Magnezyum, Mg mg 18 18 18
Potasyum, K mg 142 142 142
Sodyum, Na mg 40 40 40
Çinko, Zn mg 0,49 0,49 0,49
Selenyum, Se µg 2,8 2,8 2,8
Tiamin mg 0,206 0,206 0,206
Riboflavin mg 0,682 0,682 0,682
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,327 1,327 1,327
Niasin mg 0,115 0,115 0,115
B-6 vitamini, toplam mg 0,025 0,025 0,025
B-12 vitamini µg 0,71 0,71 0,71
A vitamini RE 111 111 111
Retinol µg 111 111 111
E vitamini α-TE 0,20 0,20 0,20
E vitamini, IU IU 0,29 0,29 0,29
Alfa-tokoferol mg 0,20 0,20 0,20
K-2 vitamini µg 2,6 2,6 2,6
Yağ asitleri, toplam doymuş g 8,478 8,478 8,478
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,514 1,514 1,514
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,205 0,205 0,205
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,047 0,047 0,047
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,182 0,182 0,182
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,057 0,057 0,057
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,080 0,080 0,080
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,138 0,138 0,138
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,520 0,520 0,520
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,063 0,063 0,063
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,781 3,781 3,781
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,057 0,057 0,057
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 3,413 3,413 3,413
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,045 0,045 0,045
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,096 0,096 0,096
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,033 0,033 0,033
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,036 0,036 0,036
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,322 1,322 1,322
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,032 0,032 0,032
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,093 0,093 0,093
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,136 0,136 0,136
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,069 0,069 0,069
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 18 18 18
Triptofan mg 73 73 73
Treonin mg 500 500 500
Izolosin mg 223 223 223
Lösin mg 521 521 521
Lizin mg 417 417 417
Metiyonin mg 137 137 137
Sistin mg 41 41 41
Fenilalanin mg 277 277 277
Tirozin mg 276 276 276
Valin mg 271 271 271
Arjinin mg 171 171 171
Histidin mg 171 171 171
Alanin mg 531 531 531
Aspartik asit mg 193 193 193
Glutamik asit mg 917 917 917
Glisin mg 111 111 111
Prolin mg 176 176 176
Serin mg 243 243 243
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.