ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0088
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 377 377 377
Enerji kJ 1576 1576 1576
Su g 38,53 38,53 38,53
Kül g 4,04 4,04 4,04
Protein g 27,56 27,56 27,56
Azot g 4,32 4,32 4,32
Yağ, toplam g 29,40 29,40 29,40
Karbonhidrat g 0,47 0,47 0,47
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,36 0,36 0,36
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 2270 2270 2270
Demir, Fe mg 0,34 0,34 0,34
Fosfor, P mg 556 556 556
Kalsiyum, Ca mg 701 701 701
Magnezyum, Mg mg 26 26 26
Potasyum, K mg 99 99 99
Sodyum, Na mg 908 908 908
Çinko, Zn mg 5,24 5,24 5,24
Selenyum, Se µg 8,5 8,5 8,5
Tiamin mg 0,072 0,072 0,072
Riboflavin mg 0,688 0,688 0,688
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,437 6,437 6,437
B-6 vitamini, toplam mg 0,078 0,078 0,078
B-12 vitamini µg 1,29 1,29 1,29
A vitamini RE 157 157 157
Retinol µg 157 157 157
Lutein µg 0 0 0
D vitamini, IU IU 75 75 75
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,9 1,9 1,9
E vitamini α-TE 0,78 0,78 0,78
E vitamini, IU IU 1,16 1,16 1,16
Alfa-tokoferol mg 0,78 0,78 0,78
K-2 vitamini µg 1,8 1,8 1,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 15,147 15,147 15,147
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 9,910 9,910 9,910
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,664 0,664 0,664
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,411 0,411 0,411
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,703 0,703 0,703
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 2,664 2,664 2,664
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,389 0,389 0,389
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 6,946 6,946 6,946
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,267 0,267 0,267
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 3,603 3,603 3,603
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,061 0,061 0,061
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,056 0,056 0,056
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,028 0,028 0,028
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,445 0,445 0,445
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,294 0,294 0,294
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 6,104 6,104 6,104
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 2,250 2,250 2,250
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,786 0,786 0,786
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,031 0,031 0,031
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,281 0,281 0,281
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,383 0,383 0,383
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 386 386 386
Treonin mg 1008 1008 1008
Izolosin mg 1203 1203 1203
Lösin mg 2893 2893 2893
Lizin mg 3645 3645 3645
Metiyonin mg 606 606 606
Sistin mg 143 143 143
Fenilalanin mg 1701 1701 1701
Tirozin mg 1848 1848 1848
Valin mg 1500 1500 1500
Arjinin mg 440 440 440
Histidin mg 890 890 890
Alanin mg 941 941 941
Aspartik asit mg 649 649 649
Glutamik asit mg 3414 3414 3414
Glisin mg 492 492 492
Prolin mg 3994 3994 3994
Serin mg 1522 1522 1522
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.