ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0128
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9530
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 173 173 173
Enerji kJ 722 722 722
Su g 54,93 54,93 54,93
Kül g 6,40 6,40 6,40
Protein g 28,50 28,50 28,50
Azot g 4,56 4,56 4,56
Yağ, toplam g 4,61 4,61 4,61
Karbonhidrat g 2,99 2,99 2,99
Lif, toplam diyet g 2,57 2,57 2,57
Lif, suda çözünür g 0,14 0,14 0,14
Lif, suda çözünmeyen g 2,43 2,43 2,43
Tuz mg 4449 4449 4449
Demir, Fe mg 2,30 2,30 2,30
Fosfor, P mg 243 243 243
Kalsiyum, Ca mg 39 39 39
Magnezyum, Mg mg 41 41 41
Potasyum, K mg 481 481 481
Sodyum, Na mg 1779 1779 1779
Çinko, Zn mg 3,45 3,45 3,45
Selenyum, Se µg 10,7 10,7 10,7
Tiamin mg 0,116 0,116 0,116
Riboflavin mg 0,181 0,181 0,181
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 17,474 17,474 17,474
Niasin mg 6,814 6,814 6,814
B-6 vitamini, toplam mg 0,536 0,536 0,536
B-12 vitamini µg 2,24 2,24 2,24
A vitamini RE 0 0 0
Retinol µg 0 0 0
E vitamini α-TE 0,21 0,21 0,21
E vitamini, IU IU 0,31 0,31 0,31
Alfa-tokoferol mg 0,21 0,21 0,21
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,174 2,174 2,174
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,850 1,850 1,850
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,165 0,165 0,165
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,113 0,113 0,113
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,203 1,203 1,203
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,049 0,049 0,049
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,764 0,764 0,764
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,011 0,011 0,011
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,007 0,007 0,007
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,031 0,031 0,031
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,120 0,120 0,120
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,685 1,685 1,685
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,013 0,013 0,013
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,147 0,147 0,147
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 44 44 44
Triptofan mg 640 640 640
Treonin mg 754 754 754
Izolosin mg 1211 1211 1211
Lösin mg 2164 2164 2164
Lizin mg 1910 1910 1910
Metiyonin mg 340 340 340
Sistin mg 330 330 330
Fenilalanin mg 1641 1641 1641
Tirozin mg 944 944 944
Valin mg 1351 1351 1351
Arjinin mg 1036 1036 1036
Histidin mg 1053 1053 1053
Alanin mg 1321 1321 1321
Aspartik asit mg 1830 1830 1830
Glutamik asit mg 5605 5605 5605
Glisin mg 1515 1515 1515
Prolin mg 1420 1420 1420
Serin mg 1236 1236 1236
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.