ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0049
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 291 291 291
Enerji kJ 1217 1217 1217
Su g 48,23 48,23 48,23
Kül g 6,78 6,78 6,78
Protein g 19,52 19,52 19,52
Azot g 3,06 3,06 3,06
Yağ, toplam g 22,19 22,19 22,19
Karbonhidrat g 3,28 3,28 3,28
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,08 0,08 0,08
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 2,73 2,73 2,73
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5007 5007 5007
Demir, Fe mg 0,55 0,55 0,55
Fosfor, P mg 409 409 409
Kalsiyum, Ca mg 388 388 388
Magnezyum, Mg mg 19 19 19
Potasyum, K mg 78 78 78
Sodyum, Na mg 2003 2003 2003
Çinko, Zn mg 1,68 1,68 1,68
Selenyum, Se µg 10,2 10,2 10,2
Tiamin mg 0,037 0,037 0,037
Riboflavin mg 0,248 0,248 0,248
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,112 3,112 3,112
B-6 vitamini, toplam mg 0,017 0,017 0,017
B-12 vitamini µg 1,02 1,02 1,02
A vitamini RE 158 158 158
Retinol µg 158 158 158
D vitamini, IU IU 29 29 29
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,7 0,7 0,7
E vitamini α-TE 0,65 0,65 0,65
E vitamini, IU IU 0,97 0,97 0,97
Alfa-tokoferol mg 0,65 0,65 0,65
K-2 vitamini µg 2,2 2,2 2,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 13,257 13,257 13,257
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,781 5,781 5,781
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,424 0,424 0,424
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,042 0,042 0,042
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,835 0,835 0,835
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,650 0,650 0,650
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 2,017 2,017 2,017
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,258 0,258 0,258
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 5,964 5,964 5,964
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,193 0,193 0,193
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,590 2,590 2,590
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,327 0,327 0,327
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,069 0,069 0,069
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,312 0,312 0,312
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,199 0,199 0,199
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,201 0,201 0,201
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,410 4,410 4,410
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,891 0,891 0,891
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,061 0,061 0,061
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,424 0,424 0,424
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 187 187 187
Treonin mg 786 786 786
Izolosin mg 804 804 804
Lösin mg 1581 1581 1581
Lizin mg 2074 2074 2074
Metiyonin mg 434 434 434
Sistin mg 97 97 97
Fenilalanin mg 951 951 951
Tirozin mg 1044 1044 1044
Valin mg 1078 1078 1078
Arjinin mg 411 411 411
Histidin mg 671 671 671
Alanin mg 646 646 646
Aspartik asit mg 707 707 707
Glutamik asit mg 2961 2961 2961
Glisin mg 315 315 315
Prolin mg 2123 2123 2123
Serin mg 1112 1112 1112
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.