ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0095
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 340 340 340
Enerji kJ 1423 1423 1423
Su g 42,48 42,48 42,48
Kül g 4,41 4,41 4,41
Protein g 19,84 19,84 19,84
Azot g 3,11 3,11 3,11
Yağ, toplam g 25,52 25,52 25,52
Karbonhidrat g 7,75 7,75 7,75
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 2,41 2,41 2,41
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1066 1066 1066
Demir, Fe mg 0,17 0,17 0,17
Fosfor, P mg 196 196 196
Kalsiyum, Ca mg 290 290 290
Magnezyum, Mg mg 13 13 13
Potasyum, K mg 37 37 37
Sodyum, Na mg 427 427 427
Çinko, Zn mg 1,15 1,15 1,15
Selenyum, Se µg 13,6 13,6 13,6
Tiamin mg 0,028 0,028 0,028
Riboflavin mg 0,539 0,539 0,539
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,840 4,840 4,840
B-6 vitamini, toplam mg 0,066 0,066 0,066
B-12 vitamini µg 1,09 1,09 1,09
A vitamini RE 226 226 226
Retinol µg 226 226 226
D vitamini, IU IU 69 69 69
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,7 1,7 1,7
E vitamini α-TE 0,88 0,88 0,88
E vitamini, IU IU 1,31 1,31 1,31
Alfa-tokoferol mg 0,88 0,88 0,88
K-2 vitamini µg 3,7 3,7 3,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 14,751 14,751 14,751
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 8,640 8,640 8,640
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,718 0,718 0,718
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,689 0,689 0,689
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,539 0,539 0,539
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,375 0,375 0,375
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 1,078 1,078 1,078
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 3,055 3,055 3,055
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 6,605 6,605 6,605
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,364 2,364 2,364
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,048 0,048 0,048
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,053 0,053 0,053
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,616 0,616 0,616
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 7,970 7,970 7,970
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,648 0,648 0,648
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,070 0,070 0,070
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 290 290 290
Treonin mg 1149 1149 1149
Izolosin mg 985 985 985
Lösin mg 2013 2013 2013
Lizin mg 2009 2009 2009
Metiyonin mg 563 563 563
Sistin mg 94 94 94
Fenilalanin mg 1284 1284 1284
Tirozin mg 1270 1270 1270
Valin mg 1288 1288 1288
Arjinin mg 329 329 329
Histidin mg 625 625 625
Alanin mg 716 716 716
Aspartik asit mg 287 287 287
Glutamik asit mg 2044 2044 2044
Glisin mg 333 333 333
Prolin mg 2846 2846 2846
Serin mg 1358 1358 1358
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.