ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0121
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 89 89 89
Enerji kJ 374 374 374
Su g 83,89 83,89 83,89
Kül g 0,87 0,87 0,87
Protein g 5,49 5,49 5,49
Azot g 0,86 0,86 0,86
Yağ, toplam g 5,67 5,67 5,67
Karbonhidrat g 4,08 4,08 4,08
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 2,19 2,19 2,19
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 198 198 198
Demir, Fe mg 0,03 0,03 0,03
Fosfor, P mg 107 107 107
Kalsiyum, Ca mg 165 165 165
Magnezyum, Mg mg 16 16 16
Potasyum, K mg 236 236 236
Sodyum, Na mg 79 79 79
Çinko, Zn mg 0,41 0,41 0,41
Selenyum, Se µg 2,2 2,2 2,2
Tiamin mg 0,037 0,037 0,037
Riboflavin mg 0,165 0,165 0,165
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,707 1,707 1,707
Niasin mg 0,089 0,089 0,089
B-6 vitamini, toplam mg 0,051 0,051 0,051
B-12 vitamini µg 0,91 0,91 0,91
A vitamini RE 19 19 19
Retinol µg 19 19 19
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 0,11 0,11 0,11
E vitamini, IU IU 0,16 0,16 0,16
Alfa-tokoferol mg 0,11 0,11 0,11
K-2 vitamini µg 2,6 2,6 2,6
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,723 3,723 3,723
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,201 0,201 0,201
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,088 0,088 0,088
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,018 0,018 0,018
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,083 0,083 0,083
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,542 0,542 0,542
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,510 0,510 0,510
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,044 0,044 0,044
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,389 1,389 1,389
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,041 0,041 0,041
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,073 1,073 1,073
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,013 0,013 0,013
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,061 0,061 0,061
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,103 0,103 0,103
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,031 0,031 0,031
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,088 0,088 0,088
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 97 97 97
Treonin mg 530 530 530
Izolosin mg 547 547 547
Lösin mg 1100 1100 1100
Lizin mg 743 743 743
Metiyonin mg 275 275 275
Sistin mg 68 68 68
Fenilalanin mg 430 430 430
Tirozin mg 442 442 442
Valin mg 466 466 466
Arjinin mg 153 153 153
Histidin mg 92 92 92
Alanin mg 375 375 375
Aspartik asit mg 328 328 328
Glutamik asit mg 472 472 472
Glisin mg 263 263 263
Prolin mg 1157 1157 1157
Serin mg 380 380 380
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.