ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0152
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 124 124 124
Enerji kJ 517 517 517
Su g 78,98 78,98 78,98
Kül g 1,15 1,15 1,15
Protein g 7,91 7,91 7,91
Azot g 1,24 1,24 1,24
Yağ, toplam g 8,83 8,83 8,83
Karbonhidrat g 3,13 3,13 3,13
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,35 0,35 0,35
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 1,92 1,92 1,92
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 98 98 98
Demir, Fe mg 0,06 0,06 0,06
Fosfor, P mg 136 136 136
Kalsiyum, Ca mg 89 89 89
Magnezyum, Mg mg 12 12 12
Potasyum, K mg 127 127 127
Sodyum, Na mg 39 39 39
Çinko, Zn mg 0,31 0,31 0,31
Selenyum, Se µg 6,4 6,4 6,4
Tiamin mg 0,151 0,151 0,151
Riboflavin mg 0,499 0,499 0,499
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,366 1,366 1,366
Niasin mg 0,115 0,115 0,115
B-6 vitamini, toplam mg 0,031 0,031 0,031
B-12 vitamini µg 0,88 0,88 0,88
A vitamini RE 36 36 36
Retinol µg 36 36 36
D vitamini, IU IU 58 58 58
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,5 1,5 1,5
E vitamini α-TE 0,18 0,18 0,18
E vitamini, IU IU 0,28 0,28 0,28
Alfa-tokoferol mg 0,18 0,18 0,18
K-2 vitamini µg 2,1 2,1 2,1
Yağ asitleri, toplam doymuş g 5,087 5,087 5,087
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,715 2,715 2,715
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,155 0,155 0,155
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,146 0,146 0,146
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,217 0,217 0,217
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,857 0,857 0,857
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,084 0,084 0,084
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,648 2,648 2,648
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,052 0,052 0,052
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,036 1,036 1,036
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,016 0,016 0,016
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,139 0,139 0,139
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,129 0,129 0,129
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,373 2,373 2,373
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,066 0,066 0,066
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,155 0,155 0,155
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 75 75 75
Treonin mg 125 125 125
Izolosin mg 140 140 140
Lösin mg 310 310 310
Lizin mg 464 464 464
Metiyonin mg 88 88 88
Sistin mg 41 41 41
Fenilalanin mg 163 163 163
Tirozin mg 157 157 157
Valin mg 169 169 169
Arjinin mg 63 63 63
Histidin mg 90 90 90
Alanin mg 127 127 127
Aspartik asit mg 272 272 272
Glutamik asit mg 672 672 672
Glisin mg 69 69 69
Prolin mg 376 376 376
Serin mg 174 174 174
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.