ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
02.02.0001
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8300
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 294 294 294
Enerji kJ 1228 1228 1228
Su g 55,46 55,46 55,46
Kül g 1,67 1,67 1,67
Protein g 16,61 16,61 16,61
Azot g 2,66 2,66 2,66
Yağ, toplam g 25,24 25,24 25,24
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 199 199 199
Demir, Fe mg 4,71 4,71 4,71
Fosfor, P mg 304 304 304
Kalsiyum, Ca mg 122 122 122
Magnezyum, Mg mg 12 12 12
Potasyum, K mg 102 102 102
Sodyum, Na mg 80 80 80
Çinko, Zn mg 2,63 2,63 2,63
Selenyum, Se µg 34,7 34,7 34,7
Tiamin mg 0,252 0,252 0,252
Riboflavin mg 0,389 0,389 0,389
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,567 2,567 2,567
Niasin mg 0,144 0,144 0,144
B-6 vitamini, toplam mg 0,160 0,160 0,160
Folat, gıda µg 108 108 108
B-12 vitamini µg 1,59 1,59 1,59
A vitamini RE 259 259 259
Retinol µg 259 259 259
E vitamini α-TE 4,79 4,79 4,79
E vitamini, IU IU 7,14 7,14 7,14
Alfa-tokoferol mg 4,79 4,79 4,79
K-2 vitamini µg 8,0 8,0 8,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,884 6,884 6,884
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 9,530 9,530 9,530
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 4,329 4,329 4,329
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,150 0,150 0,150
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 5,244 5,244 5,244
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,433 1,433 1,433
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,031 0,031 0,031
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,025 0,025 0,025
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,031 0,031 0,031
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 1,170 1,170 1,170
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 8,185 8,185 8,185
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,144 0,144 0,144
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 4,300 4,300 4,300
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,029 0,029 0,029
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 1040 1040 1040
Triptofan mg 145 145 145
Treonin mg 1098 1098 1098
Izolosin mg 659 659 659
Lösin mg 1425 1425 1425
Lizin mg 1435 1435 1435
Metiyonin mg 415 415 415
Sistin mg 214 214 214
Fenilalanin mg 874 874 874
Tirozin mg 785 785 785
Valin mg 725 725 725
Arjinin mg 519 519 519
Histidin mg 557 557 557
Alanin mg 862 862 862
Aspartik asit mg 1574 1574 1574
Glutamik asit mg 1835 1835 1835
Glisin mg 458 458 458
Prolin mg 755 755 755
Serin mg 1710 1710 1710
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.