ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.02.0001
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 163 163 163
Enerji kJ 683 683 683
Su g 56,48 56,48 56,48
Kül g 2,76 2,76 2,76
Protein g 18,88 18,88 18,88
Azot g 3,02 3,02 3,02
Yağ, toplam g 9,74 9,74 9,74
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1837 1837 1837
Demir, Fe mg 2,74 2,74 2,74
Fosfor, P mg 483 483 483
Kalsiyum, Ca mg 548 548 548
Magnezyum, Mg mg 54 54 54
Potasyum, K mg 253 253 253
Sodyum, Na mg 735 735 735
Çinko, Zn mg 2,85 2,85 2,85
Selenyum, Se µg 46,6 46,6 46,6
Tiamin mg 0,040 0,040 0,040
Riboflavin mg 0,097 0,097 0,097
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,693 7,693 7,693
Niasin mg 3,570 3,570 3,570
B-6 vitamini, toplam mg 0,173 0,173 0,173
B-12 vitamini µg 2,13 2,13 2,13
A vitamini RE 1 1 1
Retinol µg 1 1 1
D vitamini, IU IU 64 64 64
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,6 1,6 1,6
E vitamini α-TE 6,60 6,60 6,60
E vitamini, IU IU 9,83 9,83 9,83
Alfa-tokoferol mg 6,60 6,60 6,60
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,028 4,028 4,028
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,422 4,422 4,422
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,226 0,226 0,226
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,024 0,024 0,024
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,559 0,559 0,559
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 3,424 3,424 3,424
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,380 4,380 4,380
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,020 0,020 0,020
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,016 0,016 0,016
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,008 0,008 0,008
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,005 0,005 0,005
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,005 0,005 0,005
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,033 0,033 0,033
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,061 0,061 0,061
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,113 0,113 0,113
Kolesterol mg 93 93 93
Triptofan mg 247 247 247
Treonin mg 838 838 838
Izolosin mg 790 790 790
Lösin mg 1341 1341 1341
Lizin mg 2433 2433 2433
Metiyonin mg 426 426 426
Sistin mg 129 129 129
Fenilalanin mg 807 807 807
Tirozin mg 610 610 610
Valin mg 826 826 826
Arjinin mg 394 394 394
Histidin mg 1343 1343 1343
Alanin mg 846 846 846
Aspartik asit mg 1267 1267 1267
Glutamik asit mg 1721 1721 1721
Glisin mg 584 584 584
Prolin mg 532 532 532
Serin mg 630 630 630
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.