ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.02.0003
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 175 175 175
Enerji kJ 731 731 731
Su g 54,68 54,68 54,68
Kül g 2,74 2,74 2,74
Protein g 20,69 20,69 20,69
Azot g 3,31 3,31 3,31
Yağ, toplam g 10,22 10,22 10,22
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1472 1472 1472
Demir, Fe mg 2,61 2,61 2,61
Fosfor, P mg 447 447 447
Kalsiyum, Ca mg 539 539 539
Magnezyum, Mg mg 45 45 45
Potasyum, K mg 284 284 284
Sodyum, Na mg 589 589 589
Çinko, Zn mg 2,11 2,11 2,11
Selenyum, Se µg 47,5 47,5 47,5
Tiamin mg 0,018 0,018 0,018
Riboflavin mg 0,119 0,119 0,119
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 7,637 7,637 7,637
Niasin mg 3,641 3,641 3,641
B-6 vitamini, toplam mg 0,181 0,181 0,181
B-12 vitamini µg 1,70 1,70 1,70
A vitamini RE 0 0 0
Retinol µg 0 0 0
D vitamini, IU IU 139 139 139
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 3,5 3,5 3,5
E vitamini α-TE 6,96 6,96 6,96
E vitamini, IU IU 10,37 10,37 10,37
Alfa-tokoferol mg 6,96 6,96 6,96
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,711 4,711 4,711
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,268 3,268 3,268
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,953 0,953 0,953
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,178 0,178 0,178
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,002 1,002 1,002
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 3,488 3,488 3,488
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,044 0,044 0,044
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,137 0,137 0,137
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,040 3,040 3,040
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,059 0,059 0,059
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,023 0,023 0,023
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,030 0,030 0,030
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,049 0,049 0,049
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,253 0,253 0,253
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,591 0,591 0,591
Kolesterol mg 64 64 64
Triptofan mg 240 240 240
Treonin mg 1227 1227 1227
Izolosin mg 800 800 800
Lösin mg 1369 1369 1369
Lizin mg 2349 2349 2349
Metiyonin mg 487 487 487
Sistin mg 196 196 196
Fenilalanin mg 774 774 774
Tirozin mg 661 661 661
Valin mg 915 915 915
Arjinin mg 556 556 556
Histidin mg 2052 2052 2052
Alanin mg 1165 1165 1165
Aspartik asit mg 1929 1929 1929
Glutamik asit mg 2475 2475 2475
Glisin mg 836 836 836
Prolin mg 650 650 650
Serin mg 981 981 981
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.