ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
04.02.0002
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 173 173 173
Enerji kJ 726 726 726
Su g 58,32 58,32 58,32
Kül g 1,33 1,33 1,33
Protein g 20,81 20,81 20,81
Azot g 3,33 3,33 3,33
Yağ, toplam g 10,02 10,02 10,02
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 841 841 841
Demir, Fe mg 1,10 1,10 1,10
Fosfor, P mg 180 180 180
Kalsiyum, Ca mg 10 10 10
Magnezyum, Mg mg 28 28 28
Potasyum, K mg 259 259 259
Sodyum, Na mg 336 336 336
Çinko, Zn mg 0,47 0,47 0,47
Selenyum, Se µg 43,9 43,9 43,9
Tiamin mg 0,022 0,022 0,022
Riboflavin mg 0,038 0,038 0,038
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 8,752 8,752 8,752
Niasin mg 3,960 3,960 3,960
B-6 vitamini, toplam mg 0,015 0,015 0,015
B-12 vitamini µg 1,88 1,88 1,88
A vitamini RE 0 0 0
Retinol µg 0 0 0
D vitamini, IU IU 45 45 45
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,1 1,1 1,1
E vitamini α-TE 10,98 10,98 10,98
E vitamini, IU IU 16,36 16,36 16,36
Alfa-tokoferol mg 10,98 10,98 10,98
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,853 3,853 3,853
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,959 4,959 4,959
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,118 0,118 0,118
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,551 0,551 0,551
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 3,285 3,285 3,285
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,005 0,005 0,005
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,017 0,017 0,017
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,913 4,913 4,913
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,026 0,026 0,026
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,019 0,019 0,019
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,023 0,023 0,023
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,047 0,047 0,047
Kolesterol mg 33 33 33
Triptofan mg 288 288 288
Treonin mg 1289 1289 1289
Izolosin mg 827 827 827
Lösin mg 1445 1445 1445
Lizin mg 2420 2420 2420
Metiyonin mg 507 507 507
Sistin mg 191 191 191
Fenilalanin mg 796 796 796
Tirozin mg 684 684 684
Valin mg 969 969 969
Arjinin mg 596 596 596
Histidin mg 1988 1988 1988
Alanin mg 1128 1128 1128
Aspartik asit mg 2053 2053 2053
Glutamik asit mg 2634 2634 2634
Glisin mg 884 884 884
Prolin mg 646 646 646
Serin mg 1038 1038 1038
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.