ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
12.02.0097
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 120 120 120
Enerji kJ 501 501 501
Su g 79,21 79,21 79,21
Kül g 1,36 1,36 1,36
Protein g 9,44 9,44 9,44
Azot g 1,48 1,48 1,48
Yağ, toplam g 8,41 8,41 8,41
Karbonhidrat g 1,58 1,58 1,58
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 1,36 1,36 1,36
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 86 86 86
Demir, Fe mg 0,06 0,06 0,06
Fosfor, P mg 154 154 154
Kalsiyum, Ca mg 99 99 99
Magnezyum, Mg mg 12 12 12
Potasyum, K mg 142 142 142
Sodyum, Na mg 34 34 34
Çinko, Zn mg 0,36 0,36 0,36
Selenyum, Se µg 6,2 6,2 6,2
Tiamin mg 0,153 0,153 0,153
Riboflavin mg 0,248 0,248 0,248
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,580 1,580 1,580
Niasin mg 0,075 0,075 0,075
B-6 vitamini, toplam mg 0,018 0,018 0,018
B-12 vitamini µg 0,88 0,88 0,88
A vitamini RE 123 123 123
Retinol µg 123 123 123
D vitamini, IU IU 42 42 42
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,1 1,1 1,1
E vitamini α-TE 0,24 0,24 0,24
E vitamini, IU IU 0,35 0,35 0,35
Alfa-tokoferol mg 0,24 0,24 0,24
K-2 vitamini µg 2,9 2,9 2,9
Yağ asitleri, toplam doymuş g 4,823 4,823 4,823
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,426 2,426 2,426
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,300 0,300 0,300
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,031 0,031 0,031
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,184 0,184 0,184
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,219 0,219 0,219
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,824 0,824 0,824
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,083 0,083 0,083
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,319 2,319 2,319
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,054 0,054 0,054
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,071 1,071 1,071
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,005 0,005 0,005
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,110 0,110 0,110
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,097 0,097 0,097
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,120 2,120 2,120
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,091 0,091 0,091
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,300 0,300 0,300
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 17 17 17
Triptofan mg 90 90 90
Treonin mg 726 726 726
Izolosin mg 354 354 354
Lösin mg 855 855 855
Lizin mg 736 736 736
Metiyonin mg 199 199 199
Sistin mg 55 55 55
Fenilalanin mg 472 472 472
Tirozin mg 497 497 497
Valin mg 422 422 422
Arjinin mg 346 346 346
Histidin mg 347 347 347
Alanin mg 767 767 767
Aspartik asit mg 452 452 452
Glutamik asit mg 1685 1685 1685
Glisin mg 168 168 168
Prolin mg 168 168 168
Serin mg 523 523 523
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.