ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
02.01.0001
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8300
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 171 165 175
Enerji kJ 715 690 732
Su g 70,26 69,98 70,44
Kül g 1,27 1,24 1,32
Protein g 13,38 13,00 14,13
Azot g 2,14 2,08 2,26
Yağ, toplam g 13,04 12,49 13,65
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 288 132 398
Demir, Fe mg 2,97 1,97 4,59
Fosfor, P mg 222 98 276
Kalsiyum, Ca mg 41 21 58
Magnezyum, Mg mg 10 6 12
Potasyum, K mg 131 62 159
Sodyum, Na mg 115 53 159
Çinko, Zn mg 1,35 0,75 1,59
Selenyum, Se µg 54,9 46,8 59,2
Tiamin mg 0,077 0,066 0,084
Riboflavin mg 0,323 0,288 0,346
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 3,539 2,698 4,356
Niasin mg 0,095 0,072 0,114
B-6 vitamini, toplam mg 0,126 0,108 0,156
Folat, gıda µg 25 20 30
B-12 vitamini µg 1,64 1,48 1,95
A vitamini RE 516 499 533
Retinol µg 509 493 525
Beta-karoten µg 83 66 97
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 12 11 13
D vitamini, IU IU 47 38 58
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,2 0,9 1,4
E vitamini α-TE 5,16 4,92 5,40
E vitamini, IU IU 7,69 7,34 8,05
Alfa-tokoferol mg 5,16 4,92 5,40
K-2 vitamini µg 31,0 10,1 54,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,920 0,000 3,950
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,943 0,000 5,927
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,746 0,000 1,505
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,069 0,068 0,069
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,839 2,780 2,899
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,020 0,019 0,020
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,874 0,827 0,922
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,024 0,024 0,025
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,008 0,007 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,012 0,012 0,012
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,546 0,535 0,557
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,272 5,244 5,300
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,029 0,028 0,029
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,025 0,024 0,026
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,002 0,000 0,003
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,360 1,355 1,364
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,034 0,034 0,035
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,033 0,017 0,050
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,065 0,064 0,066
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Triptofan mg 207 156 256
Treonin mg 945 836 1053
Izolosin mg 615 603 632
Lösin mg 1000 961 1052
Lizin mg 1285 1050 1385
Metiyonin mg 343 321 362
Sistin mg 276 240 322
Fenilalanin mg 555 445 654
Tirozin mg 482 461 510
Valin mg 704 688 717
Arjinin mg 270 220 366
Histidin mg 372 336 417
Alanin mg 621 566 668
Aspartik asit mg 1262 1088 1494
Glutamik asit mg 1482 1299 1735
Glisin mg 388 359 421
Prolin mg 393 354 423
Serin mg 1109 1041 1158
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.