ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
02.01.0002
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8300
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 126 120 132
Enerji kJ 526 500 552
Su g 78,43 77,61 79,25
Kül g 0,89 0,88 0,91
Protein g 10,82 10,25 11,39
Azot g 1,73 1,64 1,82
Yağ, toplam g 9,17 8,22 10,12
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 406 406 406
Demir, Fe mg 2,12 2,12 2,12
Fosfor, P mg 107 107 107
Kalsiyum, Ca mg 57 57 57
Magnezyum, Mg mg 15 15 15
Potasyum, K mg 82 82 82
Sodyum, Na mg 163 163 163
Çinko, Zn mg 0,73 0,73 0,73
Selenyum, Se µg 28,6 28,6 28,6
Tiamin mg 0,056 0,052 0,061
Riboflavin mg 0,094 0,071 0,118
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,090 5,090 5,090
Niasin mg 0,266 0,254 0,279
B-6 vitamini, toplam mg 0,008 0,007 0,010
Folat, gıda µg 25 24 26
B-12 vitamini µg 10,95 10,72 11,18
A vitamini RE 89 89 89
Retinol µg 82 82 82
Beta-karoten µg 80 80 81
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 12 12 12
D vitamini, IU IU 46 40 51
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,1 1,0 1,3
E vitamini α-TE 1,06 0,74 1,38
E vitamini, IU IU 1,58 1,10 2,06
Alfa-tokoferol mg 1,06 0,74 1,38
K-2 vitamini µg 17,8 10,3 25,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,434 2,141 2,727
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,500 2,297 2,703
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 2,638 2,368 2,909
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,912 1,688 2,136
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,522 0,453 0,591
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,648 0,604 0,693
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,852 1,693 2,010
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,476 1,370 1,582
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,506 0,422 0,591
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,656 0,576 0,736
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 443 443 443
Triptofan mg 289 289 289
Treonin mg 702 689 715
Izolosin mg 572 568 575
Lösin mg 903 892 914
Lizin mg 1187 1173 1201
Metiyonin mg 249 245 253
Sistin mg 207 207 207
Fenilalanin mg 509 502 517
Tirozin mg 510 498 521
Valin mg 613 603 622
Arjinin mg 190 187 193
Histidin mg 231 199 263
Alanin mg 458 443 473
Aspartik asit mg 810 798 822
Glutamik asit mg 1193 1172 1214
Glisin mg 285 278 293
Prolin mg 372 356 389
Serin mg 937 915 958
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.