ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0003
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 185 185 185
Enerji kJ 776 776 776
Su g 60,45 60,45 60,45
Kül g 2,90 2,90 2,90
Protein g 16,52 16,52 16,52
Azot g 2,59 2,59 2,59
Yağ, toplam g 7,76 7,76 7,76
Karbonhidrat g 12,37 12,37 12,37
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 3,32 3,32 3,32
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1964 1964 1964
Demir, Fe mg 0,13 0,13 0,13
Fosfor, P mg 334 334 334
Kalsiyum, Ca mg 504 504 504
Magnezyum, Mg mg 21 21 21
Potasyum, K mg 130 130 130
Sodyum, Na mg 785 785 785
Çinko, Zn mg 1,87 1,87 1,87
Selenyum, Se µg 3,5 3,5 3,5
Tiamin mg 0,024 0,024 0,024
Riboflavin mg 0,191 0,191 0,191
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,333 4,333 4,333
Niasin mg 0,103 0,103 0,103
B-6 vitamini, toplam mg 0,083 0,083 0,083
Folat, gıda µg 8 8 8
B-12 vitamini µg 0,71 0,71 0,71
A vitamini RE 59 59 59
Retinol µg 59 59 59
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 0,42 0,42 0,42
E vitamini, IU IU 0,63 0,63 0,63
Alfa-tokoferol mg 0,42 0,42 0,42
K-2 vitamini µg 2,5 2,5 2,5
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,536 6,536 6,536
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,675 2,675 2,675
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,230 0,230 0,230
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,224 0,224 0,224
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,160 0,160 0,160
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,103 0,103 0,103
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,238 0,238 0,238
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,292 0,292 0,292
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 1,066 1,066 1,066
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,113 0,113 0,113
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,191 3,191 3,191
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,065 0,065 0,065
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,016 1,016 1,016
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,070 0,070 0,070
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,130 0,130 0,130
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,157 0,157 0,157
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,388 2,388 2,388
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,210 0,210 0,210
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,020 0,020 0,020
Kolesterol mg 37 37 37
Triptofan mg 254 254 254
Treonin mg 592 592 592
Izolosin mg 703 703 703
Lösin mg 1473 1473 1473
Lizin mg 2269 2269 2269
Metiyonin mg 231 231 231
Sistin mg 77 77 77
Fenilalanin mg 864 864 864
Tirozin mg 900 900 900
Valin mg 895 895 895
Arjinin mg 374 374 374
Histidin mg 660 660 660
Alanin mg 472 472 472
Aspartik asit mg 613 613 613
Glutamik asit mg 2574 2574 2574
Glisin mg 288 288 288
Prolin mg 1856 1856 1856
Serin mg 808 808 808
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.