ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0004
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 309 309 309
Enerji kJ 1292 1292 1292
Su g 48,91 48,91 48,91
Kül g 3,32 3,32 3,32
Protein g 16,01 16,01 16,01
Azot g 2,51 2,51 2,51
Yağ, toplam g 23,55 23,55 23,55
Karbonhidrat g 8,21 8,21 8,21
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 2,25 2,25 2,25
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3203 3203 3203
Demir, Fe mg 0,30 0,30 0,30
Fosfor, P mg 282 282 282
Kalsiyum, Ca mg 422 422 422
Magnezyum, Mg mg 18 18 18
Potasyum, K mg 103 103 103
Sodyum, Na mg 1281 1281 1281
Çinko, Zn mg 1,63 1,63 1,63
Selenyum, Se µg 5,0 5,0 5,0
Tiamin mg 0,027 0,027 0,027
Riboflavin mg 0,152 0,152 0,152
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,335 4,335 4,335
Niasin mg 0,167 0,167 0,167
B-6 vitamini, toplam mg 0,044 0,044 0,044
Folat, gıda µg 12 12 12
B-12 vitamini µg 0,62 0,62 0,62
A vitamini RE 223 223 223
Retinol µg 223 223 223
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 1,39 1,39 1,39
E vitamini, IU IU 2,08 2,08 2,08
Alfa-tokoferol mg 1,39 1,39 1,39
K-2 vitamini µg 6,8 6,8 6,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 15,198 15,198 15,198
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 6,461 6,461 6,461
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,574 0,574 0,574
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,556 0,556 0,556
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,385 0,385 0,385
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,245 0,245 0,245
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,561 0,561 0,561
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,692 0,692 0,692
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 2,475 2,475 2,475
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,269 0,269 0,269
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,264 7,264 7,264
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,156 0,156 0,156
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,415 2,415 2,415
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,180 0,180 0,180
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,300 0,300 0,300
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,356 0,356 0,356
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 5,804 5,804 5,804
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,521 0,521 0,521
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,053 0,053 0,053
Kolesterol mg 53 53 53
Triptofan mg 250 250 250
Treonin mg 652 652 652
Izolosin mg 758 758 758
Lösin mg 1602 1602 1602
Lizin mg 2165 2165 2165
Metiyonin mg 302 302 302
Sistin mg 103 103 103
Fenilalanin mg 939 939 939
Tirozin mg 959 959 959
Valin mg 976 976 976
Arjinin mg 307 307 307
Histidin mg 349 349 349
Alanin mg 499 499 499
Aspartik asit mg 354 354 354
Glutamik asit mg 2166 2166 2166
Glisin mg 289 289 289
Prolin mg 1897 1897 1897
Serin mg 877 877 877
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.