ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0020
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 202 202 202
Enerji kJ 846 846 846
Su g 59,20 59,20 59,20
Kül g 2,93 2,93 2,93
Protein g 15,57 15,57 15,57
Azot g 2,44 2,44 2,44
Yağ, toplam g 10,12 10,12 10,12
Karbonhidrat g 12,18 12,18 12,18
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,64 0,64 0,64
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 2,93 2,93 2,93
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1960 1960 1960
Demir, Fe mg 0,14 0,14 0,14
Fosfor, P mg 282 282 282
Kalsiyum, Ca mg 126 126 126
Magnezyum, Mg mg 20 20 20
Potasyum, K mg 126 126 126
Sodyum, Na mg 784 784 784
Çinko, Zn mg 1,65 1,65 1,65
Selenyum, Se µg 2,9 2,9 2,9
Tiamin mg 0,044 0,044 0,044
Riboflavin mg 0,211 0,211 0,211
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,718 4,718 4,718
Niasin mg 0,100 0,100 0,100
B-6 vitamini, toplam mg 0,039 0,039 0,039
Folat, gıda µg 10 10 10
B-12 vitamini µg 0,85 0,85 0,85
A vitamini RE 78 78 78
Retinol µg 78 78 78
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 0,76 0,76 0,76
E vitamini, IU IU 1,13 1,13 1,13
Alfa-tokoferol mg 0,76 0,76 0,76
K-2 vitamini µg 2,8 2,8 2,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,469 6,469 6,469
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,786 2,786 2,786
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,229 0,229 0,229
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,234 0,234 0,234
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,164 0,164 0,164
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,104 0,104 0,104
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,238 0,238 0,238
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,287 0,287 0,287
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 1,057 1,057 1,057
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,106 0,106 0,106
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,026 3,026 3,026
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,064 0,064 0,064
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,114 1,114 1,114
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,074 0,074 0,074
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,124 0,124 0,124
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,142 0,142 0,142
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 2,520 2,520 2,520
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,212 0,212 0,212
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,016 0,016 0,016
Kolesterol mg 39 39 39
Triptofan mg 277 277 277
Treonin mg 606 606 606
Izolosin mg 691 691 691
Lösin mg 1489 1489 1489
Lizin mg 2015 2015 2015
Metiyonin mg 282 282 282
Sistin mg 92 92 92
Fenilalanin mg 882 882 882
Tirozin mg 900 900 900
Valin mg 912 912 912
Arjinin mg 293 293 293
Histidin mg 335 335 335
Alanin mg 466 466 466
Aspartik asit mg 2 2 2
Glutamik asit mg 2026 2026 2026
Glisin mg 269 269 269
Prolin mg 1767 1767 1767
Serin mg 819 819 819
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.