ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0006
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 353 353 353
Enerji kJ 1476 1476 1476
Su g 40,70 40,70 40,70
Kül g 3,69 3,69 3,69
Protein g 26,99 26,99 26,99
Azot g 4,23 4,23 4,23
Yağ, toplam g 26,06 26,06 26,06
Karbonhidrat g 2,56 2,56 2,56
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,15 0,15 0,15
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 1620 1620 1620
Demir, Fe mg 0,13 0,13 0,13
Fosfor, P mg 521 521 521
Kalsiyum, Ca mg 668 668 668
Magnezyum, Mg mg 25 25 25
Potasyum, K mg 78 78 78
Sodyum, Na mg 648 648 648
Çinko, Zn mg 3,35 3,35 3,35
Selenyum, Se µg 7,2 7,2 7,2
Tiamin mg 0,030 0,030 0,030
Riboflavin mg 0,296 0,296 0,296
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,872 5,872 5,872
Niasin mg 0,086 0,086 0,086
B-6 vitamini, toplam mg 0,055 0,055 0,055
Folat, gıda µg 6 6 6
B-12 vitamini µg 1,36 1,36 1,36
A vitamini RE 175 175 175
Retinol µg 175 175 175
D vitamini, IU IU 131 131 131
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 3,3 3,3 3,3
E vitamini α-TE 1,00 1,00 1,00
E vitamini, IU IU 1,48 1,48 1,48
Alfa-tokoferol mg 1,00 1,00 1,00
K-2 vitamini µg 2,7 2,7 2,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 17,630 17,630 17,630
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 7,626 7,626 7,626
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,632 0,632 0,632
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,632 0,632 0,632
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,440 0,440 0,440
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,280 0,280 0,280
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,637 0,637 0,637
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,777 0,777 0,777
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 2,845 2,845 2,845
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,301 0,301 0,301
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 8,481 8,481 8,481
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,179 0,179 0,179
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,855 2,855 2,855
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,202 0,202 0,202
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,342 0,342 0,342
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,420 0,420 0,420
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 6,864 6,864 6,864
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,567 0,567 0,567
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,065 0,065 0,065
Kolesterol mg 70 70 70
Triptofan mg 347 347 347
Treonin mg 821 821 821
Izolosin mg 880 880 880
Lösin mg 2178 2178 2178
Lizin mg 3205 3205 3205
Metiyonin mg 475 475 475
Sistin mg 131 131 131
Fenilalanin mg 1251 1251 1251
Tirozin mg 1433 1433 1433
Valin mg 1112 1112 1112
Arjinin mg 465 465 465
Histidin mg 882 882 882
Alanin mg 777 777 777
Aspartik asit mg 1078 1078 1078
Glutamik asit mg 5149 5149 5149
Glisin mg 450 450 450
Prolin mg 2820 2820 2820
Serin mg 1528 1528 1528
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.