ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0021
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 381 381 381
Enerji kJ 1595 1595 1595
Su g 37,04 37,04 37,04
Kül g 4,39 4,39 4,39
Protein g 26,03 26,03 26,03
Azot g 4,08 4,08 4,08
Yağ, toplam g 29,40 29,40 29,40
Karbonhidrat g 3,14 3,14 3,14
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,14 0,14 0,14
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 2419 2419 2419
Demir, Fe mg 0,26 0,26 0,26
Fosfor, P mg 556 556 556
Kalsiyum, Ca mg 715 715 715
Magnezyum, Mg mg 27 27 27
Potasyum, K mg 75 75 75
Sodyum, Na mg 968 968 968
Çinko, Zn mg 3,84 3,84 3,84
Selenyum, Se µg 4,7 4,7 4,7
Tiamin mg 0,051 0,051 0,051
Riboflavin mg 0,620 0,620 0,620
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 6,378 6,378 6,378
Niasin mg 0,175 0,175 0,175
B-6 vitamini, toplam mg 0,075 0,075 0,075
Folat, gıda µg 8 8 8
B-12 vitamini µg 1,22 1,22 1,22
A vitamini RE 183 183 183
Retinol µg 183 183 183
D vitamini, IU IU 30 30 30
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,8 0,8 0,8
E vitamini α-TE 1,69 1,69 1,69
E vitamini, IU IU 2,52 2,52 2,52
Alfa-tokoferol mg 1,69 1,69 1,69
K-2 vitamini µg 2,8 2,8 2,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 18,162 18,162 18,162
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 8,413 8,413 8,413
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,109 1,109 1,109
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,675 0,675 0,675
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,497 0,497 0,497
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,383 0,383 0,383
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 1,009 1,009 1,009
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,861 0,861 0,861
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 2,839 2,839 2,839
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,400 0,400 0,400
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,318 7,318 7,318
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,239 0,239 0,239
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 3,392 3,392 3,392
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,547 0,547 0,547
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,308 0,308 0,308
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,306 0,306 0,306
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 7,799 7,799 7,799
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,700 0,700 0,700
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,367 0,367 0,367
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,042 0,042 0,042
Kolesterol mg 73 73 73
Triptofan mg 372 372 372
Treonin mg 921 921 921
Izolosin mg 1136 1136 1136
Lösin mg 2669 2669 2669
Lizin mg 3087 3087 3087
Metiyonin mg 545 545 545
Sistin mg 126 126 126
Fenilalanin mg 1601 1601 1601
Tirozin mg 1687 1687 1687
Valin mg 1423 1423 1423
Arjinin mg 345 345 345
Histidin mg 785 785 785
Alanin mg 844 844 844
Aspartik asit mg 304 304 304
Glutamik asit mg 1834 1834 1834
Glisin mg 416 416 416
Prolin mg 3817 3817 3817
Serin mg 1235 1235 1235
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.