ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0007
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 279 279 279
Enerji kJ 1167 1167 1167
Su g 50,44 50,44 50,44
Kül g 4,37 4,37 4,37
Protein g 17,86 17,86 17,86
Azot g 2,80 2,80 2,80
Yağ, toplam g 19,64 19,64 19,64
Karbonhidrat g 7,69 7,69 7,69
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 1,46 1,46 1,46
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3575 3575 3575
Demir, Fe mg 0,20 0,20 0,20
Fosfor, P mg 304 304 304
Kalsiyum, Ca mg 439 439 439
Magnezyum, Mg mg 23 23 23
Potasyum, K mg 63 63 63
Sodyum, Na mg 1430 1430 1430
Çinko, Zn mg 1,85 1,85 1,85
Selenyum, Se µg 21,0 21,0 21,0
Tiamin mg 0,030 0,030 0,030
Riboflavin mg 0,187 0,187 0,187
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 5,815 5,815 5,815
Niasin mg 0,868 0,868 0,868
B-6 vitamini, toplam mg 0,054 0,054 0,054
Folat, gıda µg 10 10 10
B-12 vitamini µg 1,01 1,01 1,01
A vitamini RE 226 226 226
Retinol µg 226 226 226
D vitamini, IU IU 98 98 98
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 2,5 2,5 2,5
E vitamini α-TE 0,81 0,81 0,81
E vitamini, IU IU 1,21 1,21 1,21
Alfa-tokoferol mg 0,81 0,81 0,81
K-2 vitamini µg 4,7 4,7 4,7
Yağ asitleri, toplam doymuş g 13,167 13,167 13,167
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 5,146 5,146 5,146
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,654 0,654 0,654
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,374 0,374 0,374
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,362 0,362 0,362
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,381 0,381 0,381
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 1,259 1,259 1,259
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,694 0,694 0,694
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 1,877 1,877 1,877
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,190 0,190 0,190
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 5,537 5,537 5,537
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,131 0,131 0,131
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,177 2,177 2,177
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,186 0,186 0,186
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,123 0,123 0,123
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,188 0,188 0,188
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,835 4,835 4,835
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,525 0,525 0,525
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,129 0,129 0,129
Kolesterol mg 82 82 82
Triptofan mg 297 297 297
Treonin mg 715 715 715
Izolosin mg 786 786 786
Lösin mg 1660 1660 1660
Lizin mg 2479 2479 2479
Metiyonin mg 578 578 578
Sistin mg 174 174 174
Fenilalanin mg 906 906 906
Tirozin mg 991 991 991
Valin mg 1022 1022 1022
Arjinin mg 174 174 174
Histidin mg 338 338 338
Alanin mg 513 513 513
Aspartik asit mg 605 605 605
Glutamik asit mg 2953 2953 2953
Glisin mg 351 351 351
Prolin mg 1848 1848 1848
Serin mg 717 717 717
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.