ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0008
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 269 269 269
Enerji kJ 1127 1127 1127
Su g 51,22 51,22 51,22
Kül g 4,07 4,07 4,07
Protein g 18,76 18,76 18,76
Azot g 2,94 2,94 2,94
Yağ, toplam g 18,08 18,08 18,08
Karbonhidrat g 7,87 7,87 7,87
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 1,37 1,37 1,37
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 2452 2452 2452
Demir, Fe mg 0,31 0,31 0,31
Fosfor, P mg 37 37 37
Kalsiyum, Ca mg 511 511 511
Magnezyum, Mg mg 23 23 23
Potasyum, K mg 71 71 71
Sodyum, Na mg 981 981 981
Çinko, Zn mg 2,00 2,00 2,00
Selenyum, Se µg 10,0 10,0 10,0
Tiamin mg 0,035 0,035 0,035
Riboflavin mg 0,229 0,229 0,229
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 4,448 4,448 4,448
Niasin mg 1,201 1,201 1,201
B-6 vitamini, toplam mg 0,054 0,054 0,054
Folat, gıda µg 12 12 12
B-12 vitamini µg 1,09 1,09 1,09
A vitamini RE 206 206 206
Retinol µg 206 206 206
D vitamini, IU IU 38 38 38
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,0 1,0 1,0
E vitamini α-TE 1,03 1,03 1,03
E vitamini, IU IU 1,54 1,54 1,54
Alfa-tokoferol mg 1,03 1,03 1,03
K-2 vitamini µg 4,1 4,1 4,1
Yağ asitleri, toplam doymuş g 11,180 11,180 11,180
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 4,639 4,639 4,639
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,559 0,559 0,559
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,367 0,367 0,367
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,311 0,311 0,311
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,291 0,291 0,291
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,896 0,896 0,896
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,554 0,554 0,554
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 1,649 1,649 1,649
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,189 0,189 0,189
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 4,478 4,478 4,478
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,127 0,127 0,127
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 2,142 2,142 2,142
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,178 0,178 0,178
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,125 0,125 0,125
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,159 0,159 0,159
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 4,355 4,355 4,355
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,432 0,432 0,432
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,127 0,127 0,127
Kolesterol mg 77 77 77
Triptofan mg 195 195 195
Treonin mg 694 694 694
Izolosin mg 811 811 811
Lösin mg 1706 1706 1706
Lizin mg 2620 2620 2620
Metiyonin mg 272 272 272
Sistin mg 90 90 90
Fenilalanin mg 1011 1011 1011
Tirozin mg 1044 1044 1044
Valin mg 1037 1037 1037
Arjinin mg 392 392 392
Histidin mg 782 782 782
Alanin mg 544 544 544
Aspartik asit mg 713 713 713
Glutamik asit mg 2947 2947 2947
Glisin mg 334 334 334
Prolin mg 2147 2147 2147
Serin mg 934 934 934
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.