ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.01.0001
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 64 60 67
Enerji kJ 267 251 279
Su g 87,83 87,46 88,32
Kül g 0,65 0,64 0,66
Protein g 3,17 2,87 3,57
Azot g 0,50 0,45 0,56
Yağ, toplam g 3,57 3,20 4,00
Karbonhidrat g 4,78 3,90 5,74
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 3,86 2,54 4,36
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 94 54 143
Demir, Fe mg 0,02 0,01 0,03
Fosfor, P mg 78 57 96
Kalsiyum, Ca mg 98 70 116
Magnezyum, Mg mg 9 7 10
Potasyum, K mg 151 128 166
Sodyum, Na mg 37 21 57
Çinko, Zn mg 0,33 0,21 0,49
Selenyum, Se µg 2,5 1,5 4,3
Tiamin mg 0,041 0,031 0,051
Riboflavin mg 0,169 0,141 0,219
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,997 0,855 1,213
Niasin mg 0,069 0,062 0,077
B-6 vitamini, toplam mg 0,044 0,035 0,058
Folat, gıda µg 7 3 10
B-12 vitamini µg 0,44 0,40 0,47
A vitamini RE 35 24 46
Retinol µg 35 24 46
D vitamini, IU IU 6 0 20
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,2 0,0 0,5
E vitamini α-TE 0,12 0,10 0,16
E vitamini, IU IU 0,18 0,14 0,23
Alfa-tokoferol mg 0,12 0,10 0,16
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,034 1,547 2,268
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,231 0,882 1,484
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,136 0,106 0,166
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,079 0,064 0,092
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,050 0,043 0,062
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,031 0,026 0,038
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,067 0,052 0,080
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,075 0,060 0,091
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,278 0,214 0,347
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,031 0,023 0,035
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,936 0,672 1,140
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,023 0,016 0,033
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,456 0,344 0,531
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,006 0,005 0,007
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,003 0,002 0,004
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,042 0,032 0,057
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,048 0,035 0,061
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,031 0,738 1,246
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,080 0,036 0,109
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,030 0,000 0,040
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,001
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,118 0,089 0,145
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,010 0,006 0,013
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,008 0,005 0,009
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 8 6 10
Triptofan mg 56 47 68
Treonin mg 126 97 142
Izolosin mg 127 81 146
Lösin mg 327 175 383
Lizin mg 215 175 274
Metiyonin mg 73 27 208
Sistin mg 35 31 38
Fenilalanin mg 206 125 443
Tirozin mg 223 164 438
Valin mg 179 144 236
Arjinin mg 46 13 75
Histidin mg 82 63 112
Alanin mg 99 80 143
Aspartik asit mg 124 74 204
Glutamik asit mg 555 446 770
Glisin mg 63 54 75
Prolin mg 340 267 389
Serin mg 134 106 180
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.