ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0010
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 58 58 58
Enerji kJ 245 245 245
Su g 88,20 88,20 88,20
Kül g 0,65 0,65 0,65
Protein g 2,82 2,82 2,82
Azot g 0,44 0,44 0,44
Yağ, toplam g 2,77 2,77 2,77
Karbonhidrat g 5,57 5,57 5,57
Lif, toplam diyet g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 6,24 6,24 6,24
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 113 113 113
Demir, Fe mg 0,09 0,09 0,09
Fosfor, P mg 83 83 83
Kalsiyum, Ca mg 107 107 107
Magnezyum, Mg mg 11 11 11
Potasyum, K mg 158 158 158
Sodyum, Na mg 45 45 45
Çinko, Zn mg 0,30 0,30 0,30
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,033 0,033 0,033
Riboflavin mg 0,138 0,138 0,138
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,750 0,750 0,750
Niasin mg 0,087 0,087 0,087
B-6 vitamini, toplam mg 0,011 0,011 0,011
Folat, gıda µg 7 7 7
B-12 vitamini µg 0,47 0,47 0,47
A vitamini RE 21 21 21
Retinol µg 21 21 21
D vitamini, IU IU 39 39 39
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,0 1,0 1,0
E vitamini α-TE 0,14 0,14 0,14
E vitamini, IU IU 0,20 0,20 0,20
Alfa-tokoferol mg 0,14 0,14 0,14
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 1,686 1,686 1,686
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 0,844 0,844 0,844
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,132 0,132 0,132
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,068 0,068 0,068
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,049 0,049 0,049
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,035 0,035 0,035
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,080 0,080 0,080
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,329 0,329 0,329
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 0,846 0,846 0,846
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,273 0,273 0,273
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,005 0,005 0,005
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,005 0,005 0,005
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,068 0,068 0,068
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,771 0,771 0,771
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,123 0,123 0,123
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,009 0,009 0,009
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 10 10 10
Triptofan mg 40 40 40
Treonin mg 105 105 105
Izolosin mg 109 109 109
Lösin mg 237 237 237
Lizin mg 273 273 273
Metiyonin mg 54 54 54
Sistin mg 104 104 104
Fenilalanin mg 129 129 129
Tirozin mg 134 134 134
Valin mg 135 135 135
Arjinin mg 43 43 43
Histidin mg 51 51 51
Alanin mg 92 92 92
Aspartik asit mg 45 45 45
Glutamik asit mg 212 212 212
Glisin mg 51 51 51
Prolin mg 267 267 267
Serin mg 108 108 108
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.