ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.01.0002
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 71 67 76
Enerji kJ 296 280 317
Su g 86,96 85,94 87,70
Kül g 0,77 0,72 0,84
Protein g 3,55 3,00 4,07
Azot g 0,56 0,47 0,64
Yağ, toplam g 4,32 3,10 4,80
Karbonhidrat g 4,40 2,74 6,25
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 4,43 3,92 5,54
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 85 54 155
Demir, Fe mg 0,04 0,01 0,14
Fosfor, P mg 97 45 220
Kalsiyum, Ca mg 126 83 205
Magnezyum, Mg mg 11 9 18
Potasyum, K mg 175 128 244
Sodyum, Na mg 34 22 62
Çinko, Zn mg 0,42 0,24 0,74
Selenyum, Se µg 1,8 0,0 6,7
Tiamin mg 0,026 0,016 0,035
Riboflavin mg 0,241 0,158 0,306
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,090 0,980 1,324
Niasin mg 0,122 0,087 0,203
B-6 vitamini, toplam mg 0,034 0,015 0,058
Folat, gıda µg 7 4 11
B-12 vitamini µg 0,62 0,54 0,71
A vitamini RE 34 30 40
Retinol µg 34 30 40
D vitamini, IU IU 0 0 0
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,0 0,0 0,0
E vitamini α-TE 0,14 0,11 0,17
E vitamini, IU IU 0,20 0,17 0,26
Alfa-tokoferol mg 0,14 0,11 0,17
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,076 2,311 3,972
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,026 0,804 1,417
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,157 0,110 0,238
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,062 0,030 0,116
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,088 0,056 0,141
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,117 0,090 0,168
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,390 0,295 0,540
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,164 0,106 0,196
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,372 0,284 0,489
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,038 0,028 0,050
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,087 0,813 1,420
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,030 0,023 0,037
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,714 0,501 0,909
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,011 0,007 0,015
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,004 0,000 0,006
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,015 0,010 0,019
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,020 0,012 0,027
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,845 0,553 1,040
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,110 0,011 0,266
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,033 0,002 0,067
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,003 0,000 0,023
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,119 0,075 0,197
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,031 0,019 0,038
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,007 0,000 0,010
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 8 4 11
Triptofan mg 58 52 72
Treonin mg 166 127 217
Izolosin mg 142 96 165
Lösin mg 369 249 465
Lizin mg 257 154 348
Metiyonin mg 74 44 112
Sistin mg 35 13 91
Fenilalanin mg 194 124 222
Tirozin mg 171 120 219
Valin mg 181 114 221
Arjinin mg 45 23 75
Histidin mg 109 86 129
Alanin mg 104 83 130
Aspartik asit mg 181 126 250
Glutamik asit mg 702 502 928
Glisin mg 72 45 91
Prolin mg 452 293 561
Serin mg 180 133 221
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.