ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.01.0003
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 89 82 93
Enerji kJ 371 343 391
Su g 83,76 82,94 84,86
Kül g 0,84 0,78 0,96
Protein g 5,49 5,23 6,03
Azot g 0,86 0,82 0,95
Yağ, toplam g 5,40 4,96 5,79
Karbonhidrat g 4,51 3,87 5,29
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 4,70 3,98 5,34
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 122 51 200
Demir, Fe mg 0,10 0,02 0,26
Fosfor, P mg 131 75 263
Kalsiyum, Ca mg 173 95 252
Magnezyum, Mg mg 13 10 17
Potasyum, K mg 112 76 160
Sodyum, Na mg 49 20 80
Çinko, Zn mg 0,49 0,29 0,97
Selenyum, Se µg 3,0 0,0 7,0
Tiamin mg 0,120 0,079 0,150
Riboflavin mg 0,486 0,348 0,722
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,592 1,407 1,799
Niasin mg 0,272 0,251 0,298
B-6 vitamini, toplam mg 0,047 0,032 0,063
Folat, gıda µg 7 4 13
B-12 vitamini µg 0,69 0,64 0,72
A vitamini RE 46 28 60
Retinol µg 46 28 60
D vitamini, IU IU 35 17 50
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,9 0,4 1,2
E vitamini α-TE 0,20 0,16 0,25
E vitamini, IU IU 0,29 0,24 0,37
Alfa-tokoferol mg 0,20 0,16 0,25
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 3,329 2,570 3,881
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,550 1,289 1,871
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,173 0,071 0,212
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,090 0,009 0,138
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,089 0,033 0,136
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,104 0,031 0,151
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,348 0,059 0,474
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,228 0,077 0,283
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,539 0,387 0,618
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,067 0,053 0,074
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,247 1,180 1,350
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,038 0,027 0,043
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,557 0,532 0,592
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,012 0,010 0,015
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,008 0,007 0,010
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,054 0,049 0,062
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,058 0,050 0,089
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,188 1,007 1,333
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,177 0,080 0,285
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,072 0,001 0,138
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,118 0,057 0,137
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,045 0,009 0,063
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,011 0,005 0,015
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 12 7 22
Triptofan mg 79 68 91
Treonin mg 209 175 245
Izolosin mg 229 208 261
Lösin mg 539 474 614
Lizin mg 321 220 450
Metiyonin mg 122 104 140
Sistin mg 26 21 34
Fenilalanin mg 272 262 286
Tirozin mg 259 232 303
Valin mg 272 232 319
Arjinin mg 55 24 111
Histidin mg 154 128 174
Alanin mg 205 175 256
Aspartik asit mg 195 112 266
Glutamik asit mg 809 571 1023
Glisin mg 95 80 108
Prolin mg 579 504 708
Serin mg 235 205 267
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.