ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.01.0004
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 119 107 128
Enerji kJ 500 447 536
Su g 81,03 79,05 82,70
Kül g 0,60 0,18 0,82
Protein g 4,05 0,94 5,23
Azot g 0,57 0,15 0,82
Yağ, toplam g 9,25 7,20 11,33
Karbonhidrat g 5,00 2,14 8,40
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 4,64 4,11 5,44
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 132 67 252
Demir, Fe mg 0,09 0,01 0,38
Fosfor, P mg 163 72 330
Kalsiyum, Ca mg 162 77 306
Magnezyum, Mg mg 16 11 21
Potasyum, K mg 127 89 201
Sodyum, Na mg 53 27 101
Çinko, Zn mg 0,54 0,19 1,25
Selenyum, Se µg 1,5 0,7 2,4
Tiamin mg 0,092 0,044 0,298
Riboflavin mg 0,200 0,049 0,263
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,196 0,355 1,704
Niasin mg 0,059 0,051 0,072
B-6 vitamini, toplam mg 0,026 0,022 0,031
Folat, gıda µg 9 5 12
B-12 vitamini µg 0,41 0,37 0,44
A vitamini RE 64 37 93
Retinol µg 64 37 93
D vitamini, IU IU 25 17 38
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,6 0,4 1,0
E vitamini α-TE 0,18 0,15 0,22
E vitamini, IU IU 0,26 0,22 0,33
Alfa-tokoferol mg 0,18 0,15 0,22
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 6,936 4,720 9,670
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,572 2,057 3,165
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,189 0,112 0,308
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,208 0,003 0,462
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,145 0,011 0,309
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,095 0,017 0,197
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,194 0,059 0,395
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,271 0,110 0,487
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 1,178 0,704 1,756
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,124 0,095 0,153
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 3,649 2,617 4,637
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,054 0,041 0,070
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,980 0,660 1,341
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,026 0,016 0,033
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,014 0,010 0,020
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,181 0,129 0,232
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,311 0,221 0,406
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,806 1,286 2,477
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,171 0,059 0,263
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,101 0,027 0,150
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,003 0,001 0,004
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,147 0,073 0,263
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,029 0,015 0,045
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,013 0,006 0,024
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 12 7 17
Triptofan mg 61 18 99
Treonin mg 126 26 196
Izolosin mg 150 36 228
Lösin mg 361 74 582
Lizin mg 224 86 400
Metiyonin mg 86 16 204
Sistin mg 56 39 130
Fenilalanin mg 169 45 267
Tirozin mg 165 39 249
Valin mg 163 41 241
Arjinin mg 42 10 80
Histidin mg 77 19 120
Alanin mg 108 29 180
Aspartik asit mg 163 41 317
Glutamik asit mg 605 137 909
Glisin mg 64 20 112
Prolin mg 350 91 580
Serin mg 138 30 207
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.