ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0018
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 112 86 124
Enerji kJ 468 359 517
Su g 81,56 77,20 86,29
Kül g 0,76 0,65 0,86
Protein g 4,82 3,74 5,36
Azot g 0,76 0,59 0,84
Yağ, toplam g 8,21 6,70 9,70
Karbonhidrat g 4,65 2,13 10,26
Laktoz g 2,47 2,12 2,80
Tuz mg 100 60 154
Demir, Fe mg 0,05 0,02 0,10
Fosfor, P mg 140 88 175
Kalsiyum, Ca mg 152 72 206
Magnezyum, Mg mg 10 2 13
Potasyum, K mg 95 48 126
Sodyum, Na mg 40 24 62
Çinko, Zn mg 0,57 0,26 0,89
Selenyum, Se µg 2,6 1,9 3,7
Tiamin mg 0,026 0,013 0,042
Riboflavin mg 0,148 0,116 0,171
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 1,142 0,986 1,453
Niasin mg 0,094 0,077 0,110
B-6 vitamini, toplam mg 0,030 0,022 0,044
Folat, gıda µg 11 5 16
B-12 vitamini µg 0,51 0,40 0,59
A vitamini RE 43 35 52
Retinol µg 43 35 52
D vitamini, IU IU 32 18 44
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 0,8 0,4 1,1
E vitamini α-TE 0,08 0,05 0,10
E vitamini, IU IU 0,12 0,07 0,15
Alfa-tokoferol mg 0,08 0,05 0,10
K-2 vitamini µg 0,0 0,0 0,0
Yağ asitleri, toplam doymuş g 5,123 4,100 6,074
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 2,415 1,949 2,922
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,203 0,131 0,234
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,158 0,019 0,278
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,102 0,034 0,145
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,064 0,036 0,092
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,140 0,098 0,203
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,176 0,148 0,203
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,803 0,607 0,951
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,106 0,083 0,127
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 2,320 1,668 2,808
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,069 0,044 0,090
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,149 0,861 1,339
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,023 0,017 0,030
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,014 0,011 0,017
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,102 0,079 0,119
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,096 0,037 0,133
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 1,938 1,359 2,426
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,188 0,010 0,308
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,090 0,050 0,138
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,001 0,000 0,002
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,143 0,079 0,170
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,048 0,041 0,051
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,012 0,005 0,016
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 9 9 9
Triptofan mg 63 53 82
Treonin mg 166 119 231
Izolosin mg 183 142 244
Lösin mg 372 256 525
Lizin mg 297 111 585
Metiyonin mg 62 35 92
Sistin mg 26 20 35
Fenilalanin mg 206 118 284
Tirozin mg 207 147 305
Valin mg 194 126 269
Arjinin mg 72 33 166
Histidin mg 121 84 153
Alanin mg 131 94 177
Aspartik asit mg 158 73 251
Glutamik asit mg 590 291 828
Glisin mg 81 59 118
Prolin mg 459 307 580
Serin mg 180 130 241
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.