ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
02.01.0006
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8300
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 308 292 321
Enerji kJ 1287 1221 1342
Su g 53,87 51,35 55,28
Kül g 1,44 0,51 1,69
Protein g 14,75 14,25 15,37
Azot g 2,36 2,28 2,46
Yağ, toplam g 27,62 25,87 28,80
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 173 127 242
Demir, Fe mg 4,21 2,40 5,19
Fosfor, P mg 442 302 557
Kalsiyum, Ca mg 115 106 121
Magnezyum, Mg mg 13 11 15
Potasyum, K mg 108 98 120
Sodyum, Na mg 69 51 97
Çinko, Zn mg 2,80 2,61 3,00
Selenyum, Se µg 53,0 36,7 70,5
Tiamin mg 0,183 0,084 0,258
Riboflavin mg 0,413 0,344 0,470
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,931 2,770 3,046
Niasin mg 0,161 0,139 0,178
B-6 vitamini, toplam mg 0,271 0,246 0,312
Folat, gıda µg 114 98 139
B-12 vitamini µg 2,96 2,00 4,07
A vitamini RE 493 332 640
Retinol µg 479 303 637
Beta-karoten µg 209 26 428
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 387 28 824
D vitamini, IU IU 177 129 227
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 4,4 3,2 5,7
E vitamini α-TE 7,74 6,59 8,82
E vitamini, IU IU 11,53 9,83 13,15
Alfa-tokoferol mg 7,74 6,59 8,82
K-2 vitamini µg 16,8 9,3 32,2
Yağ asitleri, toplam doymuş g 9,995 5,940 27,111
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 14,635 9,175 37,061
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 7,046 3,925 18,547
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,091 0,061 0,133
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,007 0,000 0,016
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 7,922 4,602 21,623
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,022 0,000 0,047
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 1,914 1,131 5,395
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,028 0,023 0,035
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,031 0,010 0,092
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,020 0,010 0,035
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 1,139 0,465 3,294
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 13,365 8,555 33,767
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,013 0,000 0,035
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,091 0,053 0,154
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,029 0,000 0,086
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 6,864 3,722 18,455
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,134 0,030 0,262
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,039 0,000 0,131
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,017 0,000 0,084
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 875 845 905
Triptofan mg 165 156 172
Treonin mg 817 611 956
Izolosin mg 729 645 847
Lösin mg 1175 1112 1246
Lizin mg 1218 1095 1318
Metiyonin mg 434 310 572
Sistin mg 366 257 645
Fenilalanin mg 749 591 874
Tirozin mg 569 421 686
Valin mg 866 729 967
Arjinin mg 1111 1017 1227
Histidin mg 537 499 593
Alanin mg 368 263 423
Aspartik asit mg 1506 1404 1595
Glutamik asit mg 1928 1672 2128
Glisin mg 508 396 590
Prolin mg 490 413 531
Serin mg 1398 1274 1560
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.