ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
02.01.0007
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8300
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 140 125 148
Enerji kJ 584 524 620
Su g 76,11 74,62 78,02
Kül g 0,93 0,84 1,13
Protein g 13,13 11,88 16,50
Azot g 2,10 1,90 2,64
Yağ, toplam g 9,69 8,53 11,00
Karbonhidrat g 0,00 0,00 0,00
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 346 325 374
Demir, Fe mg 1,83 1,59 2,06
Fosfor, P mg 184 111 248
Kalsiyum, Ca mg 52 43 61
Magnezyum, Mg mg 13 11 14
Potasyum, K mg 127 112 142
Sodyum, Na mg 139 130 150
Çinko, Zn mg 1,14 0,85 1,38
Selenyum, Se µg 26,9 16,3 38,7
Tiamin mg 0,088 0,079 0,096
Riboflavin mg 0,449 0,331 0,589
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 2,450 2,144 2,606
Niasin mg 0,053 0,041 0,065
B-6 vitamini, toplam mg 0,085 0,051 0,112
Folat, gıda µg 41 35 50
B-12 vitamini µg 0,69 0,33 0,97
A vitamini RE 195 115 300
Retinol µg 188 104 289
Beta-karoten µg 126 116 135
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 208 12 419
D vitamini, IU IU 68 42 86
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,7 1,1 2,2
E vitamini α-TE 3,64 2,50 5,38
E vitamini, IU IU 5,42 3,73 8,01
Alfa-tokoferol mg 3,64 2,50 5,38
K-2 vitamini µg 16,3 6,7 22,3
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,525 2,036 3,397
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 3,853 3,274 4,685
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 1,681 1,522 2,103
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,033 0,022 0,050
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,003 0,000 0,006
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,995 1,572 2,741
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,008 0,000 0,019
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,471 0,404 0,581
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,014 0,009 0,026
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,010 0,008 0,014
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,008 0,004 0,012
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,283 0,181 0,405
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 3,511 3,004 4,187
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,003 0,000 0,014
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,047 0,018 0,081
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,019 0,000 0,040
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 1,635 1,462 2,093
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,044 0,008 0,083
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,003 0,000 0,013
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 360 359 362
Triptofan mg 144 126 154
Treonin mg 879 550 1150
Izolosin mg 440 385 520
Lösin mg 758 675 787
Lizin mg 855 737 988
Metiyonin mg 286 247 317
Sistin mg 350 194 1107
Fenilalanin mg 474 371 559
Tirozin mg 377 301 430
Valin mg 513 448 605
Arjinin mg 710 373 1046
Histidin mg 303 223 363
Alanin mg 352 143 570
Aspartik asit mg 986 862 1088
Glutamik asit mg 1298 1111 1768
Glisin mg 299 270 320
Prolin mg 345 278 397
Serin mg 841 650 975
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.