ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
01.02.0015
Bilimsel isim :
Yöresel isim :
Gıda Grupları :
Azot Faktörü :
6,38
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,9450
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 69 69 69
Enerji kJ 290 290 290
Su g 86,39 86,39 86,39
Kül g 1,04 1,04 1,04
Protein g 4,53 4,53 4,53
Azot g 0,71 0,71 0,71
Yağ, toplam g 3,80 3,80 3,80
Karbonhidrat g 4,24 4,24 4,24
Lif, suda çözünür g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 4,28 4,28 4,28
Tuz mg 132 132 132
Demir, Fe mg 0,03 0,03 0,03
Fosfor, P mg 110 110 110
Kalsiyum, Ca mg 132 132 132
Magnezyum, Mg mg 13 13 13
Potasyum, K mg 191 191 191
Sodyum, Na mg 53 53 53
Çinko, Zn mg 0,40 0,40 0,40
Selenyum, Se µg 1,7 1,7 1,7
Tiamin mg 0,048 0,048 0,048
Riboflavin mg 0,200 0,200 0,200
Niasin eşdeğerleri, toplam NE 0,846 0,846 0,846
Niasin mg 0,166 0,166 0,166
B-6 vitamini, toplam mg 0,023 0,023 0,023
Folat, gıda µg 18 18 18
B-12 vitamini µg 0,42 0,42 0,42
A vitamini RE 30 30 30
Retinol µg 30 30 30
D vitamini, IU IU 44 44 44
D-3 vitamini (kolekalsiferol) µg 1,1 1,1 1,1
E vitamini α-TE 0,11 0,11 0,11
E vitamini, IU IU 0,16 0,16 0,16
Alfa-tokoferol mg 0,11 0,11 0,11
K-2 vitamini µg 1,8 1,8 1,8
Yağ asitleri, toplam doymuş g 2,265 2,265 2,265
Yağ asitleri, toplam tekli doymamış g 1,058 1,058 1,058
Yağ asitleri, toplam çoklu doymamış g 0,083 0,083 0,083
Yağ asidi 4:0 (bütirik asit) g 0,076 0,076 0,076
Yağ asidi 6:0 (kaproik asit) g 0,054 0,054 0,054
Yağ asidi 8:0 (kaprilik asit) g 0,033 0,033 0,033
Yağ asidi 10:0 (kaprik asit) g 0,077 0,077 0,077
Yağ asidi 12:0 (laurik asit) g 0,095 0,095 0,095
Yağ asidi 14:0 (miristik asit) g 0,364 0,364 0,364
Yağ asidi 15:0 (pentadesilik asit ) g 0,041 0,041 0,041
Yağ asidi 16:0 (palmitik asit) g 1,083 1,083 1,083
Yağ asidi 17:0 (margarik asit) g 0,024 0,024 0,024
Yağ asidi 18:0 (stearik asit) g 0,409 0,409 0,409
Yağ asidi 20:0 (araşidik asit) g 0,006 0,006 0,006
Yağ asidi 22:0 (behenik asit) g 0,003 0,003 0,003
Yağ asidi 24:0 (lignoserik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 14:1 n-5 cis (miristoleik asit) g 0,056 0,056 0,056
Yağ asidi 16:1 n-7 cis (palmitoleik asit) g 0,021 0,021 0,021
Yağ asidi 18:1 n-9 cis (oleik asit) g 0,846 0,846 0,846
Yağ asidi 18:1 n-9 trans (elaidik asit) g 0,100 0,100 0,100
Yağ asidi 20:1 n-9 cis g 0,036 0,036 0,036
Yağ asidi 22:1 n-9 cis (erüsik asit) g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 24:1 n-9 cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 18:2 n-6 cis,cis g 0,068 0,068 0,068
Yağ asidi 18:3 n-3 all-cis g 0,010 0,010 0,010
Yağ asidi 18:3 n-6 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 20:4 n-6 all-cis g 0,005 0,005 0,005
Yağ asidi 20:5 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Yağ asidi 22:6 n-3 all-cis g 0,000 0,000 0,000
Kolesterol mg 10 10 10
Triptofan mg 41 41 41
Treonin mg 153 153 153
Izolosin mg 168 168 168
Lösin mg 359 359 359
Lizin mg 552 552 552
Metiyonin mg 97 97 97
Sistin mg 47 47 47
Fenilalanin mg 186 186 186
Tirozin mg 174 174 174
Valin mg 181 181 181
Arjinin mg 93 93 93
Histidin mg 102 102 102
Alanin mg 147 147 147
Aspartik asit mg 331 331 331
Glutamik asit mg 804 804 804
Glisin mg 78 78 78
Prolin mg 468 468 468
Serin mg 197 197 197
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.